У Харкові підприємець здавав позиції військових

У Харкові підприємець здавав позиції військових.

У Харкові підприємець здавав позиції військових. Фото: Харківська обласна прокуратура

Події
24 квiтня 14:30

Харківський підприємець, який торгував стантехнікою, сяде на 5 років та 6 місяців. Суд визнав його винним у "зливі" інформації про розміщення військових та придбанні боєприпасів.

Про це повідомила Харківська обласна прокуратура.

Останні оперативні новини Харкова у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Прокурори довели в суді, що 44-річний харківський приватний підприємець у липні 2023 року почав співпрацювати із ворогом. Чоловік через месенджер Telegram передавав російському куратору інформацію про розташування особового складу та військової техніки Сил оборони у Харкові. Зрадник ставив відповідні позначки на зображеннях карт місцевості та надсилав ці файли представнику Росії.

Крім того, за завданням куратора харків'янин придбав чотири корпуси ручних гранат, а також підривники до них. "Покупку" чоловік сховав за місцем роботи у торговому павільйоні одного з місцевих ринків. Надалі підприємець отримав вказівку передати три гранати у розібраному вигляді особі, яка назве пароль. Оплату за боєприпаси обвинувачений отримав на банківську картку.

Ще одну гранату підприємець залишив собі і почав зберігати її у багажнику власного автомобіля. У вересні минулого року під час огляду автомобіля правоохоронці вилучили зазначений бойовий запас та викрили чоловіка. У ході подальших слідчих дій було встановлено факт співробітництва підприємця із представником Росії.

Під час судового розгляду чоловік визнав свою провину.

Обвинувальний вирок ухвалив Орджонікідзевський районний суд Харкова. Підприємця визнано винним у несанкціонованому поширенні в умовах військового стану інформації про розташування ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, а також придбання, зберігання та збуту вибухових речовин, вибухових пристроїв та бойових припасів без передбаченого законом дозволу (ч. 2 ст. 114-2, ч. 1 ст. 263 КК України). Йому призначено покарання у вигляді 5 років та 6 місяців позбавлення волі. Йде термін на апеляційне оскарження.

Читай всі новини Харкова в Facebook і підписуйся на нас в Instagram і Viber.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах