З 1 травня 2024 року українські громадяни продовжать розраховуватися за послуги за попередніми цінами, запевняє влада

Головне за день:

Міністр енергетики Герман Галущенко підтвердив, що тарифи на електроенергію для населення в Україні з 1 травня 2024 року залишаться незмінними і складатимуть 2,64 грн/кВт-год. Він зазначив, що наразі немає жодних планів щодо зміни тарифів, і ця інформація підтверджується Міністерством енергетики України.

Також читайте: Деякі українці платитимуть за електрику за потрійним тарифом

Галущенко також наголосив, що торішнє підвищення тарифів дозволило країні успішно пережити зиму без відключень світла, навіть після масштабних кібератак з боку РФ. Він підкреслив необхідність стабільного фінансування енергосистеми для забезпечення безперебійного функціонування.

Президентка аналітичного центру Dixi Group, Олена Павленко, вважає, що в майбутньому підвищення тарифів стане необхідним для регулювання проблем, пов’язаних з пошкодженням енергосистеми. Згідно з її словами, попри поточну стабільність, уряду доведеться розглядати питання підвищення тарифів, щоб забезпечити ефективне функціонування енергетичного сектору.

Щодо майбутньої ціни на електроенергію, за консенсус-прогнозом, опублікованим Міністерством економіки, у 2024 році вартість електроенергії може зрости на 15%, а у 2025 році — ще на 15%.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦