Головна Новини Суспільство неймовірно Вчені розкрили таємницю моторошної мумії-русалки з Японії
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розкрили таємницю моторошної мумії-русалки з Японії

Дослідники вивчили загадкові мумії з Японії, які схожі на русалок. У своїх висновках вчені з’ясували вік мумії та її походження.

24 квітня 2024, 15:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В одному з японських храмів було виявлено закритий кейс, який не відкривали понад 40 років. У 2022 році його відкрили і виявили, що там знаходиться мумія розміром близько 30 сантиметрів. Ця людиноподібна істота мала гострі зуби та риб’ячий хвіст, за що отримала назву "мумія-русалка". Після тривалих досліджень вчені з’ясували походження мумії.

Вчені розкрили таємницю моторошної мумії-русалки з Японії

Мумії-русалки з Японії. Фото з відкритих джерел

Вчені з Університету науки і мистецтв Курашікі (KUSA) спираючись на попередній досвід подібних мумій-русалок припустили, що мумія виготовлена з кількох істот, ймовірно мавпи та риби, однак детальний аналіз показав ще більш дивні висновки.

Мумія нагадувала Нінгьо — рибоподібну істоту з людською головою, яка, за легендою, допомагає лікувати хвороби та збільшує довголіття. Крім того, в коробці де зберігалась мумія було вказано, що істота була спіймана рибалкою в 1736 році.

З дозволу священників храму мумія потрапила до вчених з KUSA, які піддали артефакт різноманітним дослідам: рентген, комп’ютерна томографія, радіовуглецеве датування, електронна мікроскопія та аналіз ДНК.

Результати показали, що тулуб "русалки" не належав жодній істоті, а був виготовлений з бавовни, паперу та тканини, які скріплювались шпильками з металу. Його покрили шерстю ссавців та шкірою риб. Щелепа мумії була створена з зубів хижої риби, а нігті з нез’ясованої тварини. Нижня частина "мумії-русалки" була повністю виготовлена з риби. Аналіз ДНК вказує, що мумія була створена на початку 1800 років. Аналіз дослідників припускає, що мумію, швидше за все, створили, щоб змусити людей повірити в реальність Нінгьо та його здібності до зцілення.

Це не вперше коли в Японії фіксують "мумій-русалок". В останні роки дослідники виявили ще 14 зразків. Однак найвідомішою з таких мумій залишається русалка Фіджі, яку нібито спіймали поблизу островів Фіджі у 19 столітті. Вона тривалий час була музейним експонатом, поки не зникла після однієї з пожеж. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Москві знайшли тіло режисерки, яке перетворилось на мумію.

Також "Коментарі" писали про те, що в Японії створили клони ГМО свиней для трансплантації їх органів людині.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини