Головна Новини Політика України 2024 В Запорізькій міськраді «переворот». В.о мера Куртєв звернувся до Зеленського
commentss НОВИНИ Всі новини

В Запорізькій міськраді «переворот». В.о мера Куртєв звернувся до Зеленського

В Запорізькій міськраді усунули з посади Анатолія Куртєва, який виконував обов’язки міського голови, повідомив у Фейсбуці політолог Віталій Кулик. На його місце можуть призначити Регіну Харченко зі «Слуги народу»

24 квітня 2024, 15:40
Поділіться публікацією:

Сьогодні на позачерговій сесії депутати Запорізької міськради усунули з посади секретаря/в.о. міського голови Запоріжжя Анатолія Куртєва.

В Запорізькій міськраді «переворот». В.о мера Куртєв звернувся до Зеленського

Анатолій Куртєв

Як відзначив політолог Віталій Кулик, припинення повноважень Куртєва одноголосно підтримали усі 38 депутатів, що були зареєстровані на сесії. Сам Анатолій Куртєв не був присутнім у сесійній залі. Головуючим на засідання обрали голову тимчасової комісії з регламенту та законності, правопорядку та запобігання корупції депутата Олега Корольова.

Окрім того, за його інформацією, звільнили також заступників Куртєва. Сесія Запорізької міськради продовжується.

Як відзначив Кулик, є підстави говорити, що новим секретарем та в.о. мера стане Регіна Харченко, яку буквально вчора фракція "Слуги народу" зняла з посади голови, бо вона ніби "послала своє" резюме на секретаря до Федорова (цифрового віце-прем’єра, куратора Запоріжжя) без погодження з командою.

"Нагадаю, що перед цим сам Куртєв виступив із заявою до Володимира Зеленського з проханням ввести військову адміністрацію в Запоріжжі через загрозу захоплення влади в місті проросійськими партіями. Зокрема мова йде про політичні сили "ОПЗЖ", "Шарія" та підконтрольну В. Новінському партію "Єднання""
, — пише Кулик.

У своєму зверненні до Зеленського Куртєв відзначив: "Хай краще місто очолить військовий, чи правоохоронець, ми не дамо здати місто".

Окрім того, він звинуватив новопризначеного голову Запорізької військової адміністрації Івана Федорова в тому, що він буцімто намагається одноосібно захопити владу в місті та з цією метою нібито здійснює тиск на депутатів Запорізької міської ради, кулуарно збирає підписи із заборонених проросійських партій, вдається до підкупу та тисне на органи місцевого самоврядування так, щоб коаліція більшості у міській раді Запоріжжя складалася саме з партії Шарія, ОПЗЖ, підконтрольної Медведчуку, та сателіта ПІ Оппоблок — "Єднання", підконтрольного проросійському Новінському. Це повністю суперечить нормам діючого Законодавства України, додав Куртєв.

При цьому і Куртєв, і Федоров (глава облВЦА) закликали президента України ввести в місті ВЦА.

"Що відомо: конфлікт між Куртєвим та Федоровим (віце-прем’єром) загострився нещодавно, хоча він тлів давно. І ось сам Куртєв перестав усіх влаштовувати остаточно",
— додав Кулик.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що ВР може розпустити облраду в Запоріжжі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ufo

24 квітня 2024, 15:37

Перегрызите там уже все друг друга поскорее.


Новини