США, ймовірно, вперше надішлють Україні ATACMS великої дальності в рамках нового пакету допомоги на мільярд доларів.

Головне за день:

За інформацією з джерел CNN, адміністрація президента США Джо Байдена готує новий пакет допомоги для України на суму близько 1 мільярда доларів. Цей пакет, ймовірно, включатиме ракети ATACMS великої дальності, або армійські тактичні ракетні системи.

Читайте також: Як швидко до України надійде військова допомога США

Представники адміністрації на брифінгах у Конгресі наголосили, що це може стати першою поставкою такого типу ракет Україні в рамках нової допомоги. Раніше США надсилали в Україну ракети середньої дальності ATACMS, здатні досягати 160 км, але зараз йдеться про більші ракети, які можуть летіти на відстань до 305 км.

ракети ATACMS

Директор ЦРУ Білл Бернс та генерал Кріс Каволі вже раніше підкреслювали важливість підтримки США для України в контексті конфлікту з росією. Оскільки росія має значну перевагу над Україною щодо боєприпасів, військової сили та обладнання, відзначають у CNN.

Інформація про можливі поставки ракет великої дальності знаходиться на розгляді в адміністрації Байдена, і, ймовірно, вони будуть додані до майбутнього пакету оборонної допомоги. Остаточне рішення ще не ухвалено.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦