Головна Новини Світ Росія Космічні суми. Стало відомо, які збитки завдала велика вода Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічні суми. Стало відомо, які збитки завдала велика вода Росії

У країні-агресорі РФ продовжується паводок. Так, у Курганській області й надалі закликають до евакуації мешканців регіону. Крім того, місцева влада заявила про величезні збитки, яких завдав паводок

24 квітня 2024, 16:20 comments3563
Поділіться публікацією:

У Курганській області Росії мешканців підтоплюваної зони у Білозерському окрузі, куди йде вода з Кургану, закликали евакуюватися, повідомила прес-служба російського уряду регіону.

Космічні суми. Стало відомо, які збитки завдала велика вода Росії

Паводок в Росії

Евакуацію рекомендовано населеним пунктам Білозерське, н.п. Іківське, Лихачі, Бузан, Нижньобольне, Речкіне, Єкимове, Пам'ятне, Волосникова, Редькине, Русакове, Ричкове, Кошкіне, Гагар'ї, Охотіно, Малий Заполий, Корюкіно, Масляна.

При цьому повідомляється, що у районі села Білозерське рівень води становить 588 см, у районі села Пам'ятне – 486 см.

З 8 квітня в Курганській області запроваджено режим НС через паводок. За останніми даними, в регіоні зараз залишаються підтоплені понад 2,3 тисячі індивідуальних будинків, майже 7 тисяч будинків у СНТ та ДНТ, а також 43 об'єкти бізнесу: 41 магазин, один завод та одна ферма, повідомив губернатор регіону Вадим Шумков.

За його словами, внаслідок різкого підйому води в річці Тобол рівень паводку перевищив максимум 1994 року. У результаті підтопленими у 34 населених пунктах у семи муніципальних округах, включаючи місто Курган, на сьогодні є 2377 індивідуальних житлових будинків, у яких проживало понад 5800 громадян, а також 6849 будинків, що мають статус житлових, на території 110 СНТ та ДНТ, розташованих у місті Кургани та селищі Кетове.

Також в області затоплено шість низьководних мостів, у тому числі чотири автомобільні. Ще чотири мости зруйновано повністю, два – частково. Затоплено 18 ділянок автошляхів загальною довжиною понад 110 км.

За інформацією Шумкова, збитки від паводку в Курганській області можуть становити від 4 до 9 млрд рублів.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що паводок у Росії вийшов на новий рівень , велика вода встановлює рекорди.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини