RU
 

Заарештовано майно екс-голови Верховного суду

Текст: ,  24 квітня 2024, 16:22
0
2082
Заарештовано майно екс-голови Верховного суду
Фото: УНІАН
Всеволод Князєв

Майно і рахунки заарештовано через невиконання Князєвим поставнови Печерського райсуду про конфіскацію в дохід держави незаконно отриманого подарунка ціною в 906 600 грн.

Державна виконавча служба Міністерства юстиції України наклала арешт на майно і рахунки колишнього голови Верховного суду Всеволода Князєва. Про це в середу, 24 квітня, повідомив заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко, передає  пресслужба міністерства.

Майно і рахунки заарештовано через невиконання Князєвим поставнови Печерського райсуду про конфіскацію в дохід держави незаконно отриманого подарунка ціною в 906 600 грн.

У Мін'юсті повідомляють, що 13 грудня 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції склало протокол стосовно екс-голови ВС про адміністративне правопорушення про порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків.

За повідомленням НАЗК, Всеволод Князєв отримав подарунок у вигляді оренди квартири у Печерському районі (Липки) міста Києва площею 133 кв. м. за ціною, суттєво нижчою від мінімальної ринкової вартості оренди житла. На підставі договору оренди нерухомого майна, укладеного наприкінці 2017 року, суддя винаймав квартиру для проживання із щомісячною платою 1 тис. грн. Різниця у фактичній та ринковій вартості оренди і була цим незаконним подарунком, - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що на ім'я боржника на праві власності зареєстровано чотири одиниці нерухомого майна у місті Миколаєві та Миколаївській області.

"У разі відсутності грошових коштів на рахунках боржника, та у разі виявлення належного на праві власності боржнику рухомого та нерухомого майна, державним виконавцем буде вжито заходів щодо звернення стягнення на виявлене майно боржника, на яке згідно із законом можливо звернути стягнення", - повідомив Гайченко.

Нагадаємо, 15 травня 2023 року детективи НАБУ затримали голову Верховного суду Всеволода Князєва за хабар у розмірі 2,7 млн доларів. Частину грошей правоохоронці вилучили в нього вдома, ще частину -у його робочому кабінеті. Гроші суддям передали нібито за рішення на користь бізнесмена Костянтина Жеваго. 18 травня, Князєв було заарештовано, а в кінці січня 2024 року - звільнено з-під варти.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: коррупциясудимуществосчетВерховный СудактивыКоррупция в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі