Боєць, який служить у Головному управлінні розвідки з позивним “Несмачний”, повернувся до строю після 13 місяців у російському полоні та продовжує виконувати завдання, аби боротися з окупантами.

Головне за день:

У розмові для TSN.UA він описав жахливі умови, в яких перебував під час полону, та як поводилися окупанти з українськими військовополоненими.

Читайте також: Астролог передбачив подію, яка ознаменує закінчення війни в Україні

“Несмачний” почав свою розповідь з того, що після виходу з “Азовсталі” в Маріуполі його та інших полонених перевезли до Оленівки, де згодом відбувся теракт, який окупанти намагалися видати за український.

Там він перебував понад місяць, аже 15 червня його перевезли до Довжанська Луганської області. Розвідник розповів, що не застав теракт, але про нього говорили росіяни іншим військовополоненим. Тільки окупанти подавали інформацію так, що це українські військові вдарили ж по своїх. Правду ворог замовчував.

Оленівка

В Оленівці були проблеми з харчуванням. Оскільки там була велика кількість полонених, то вечеряти доводилося опівночі або ж навіть ближче до ранку.

У полоні вони стикалися з російськими провокаціями, коли ворожі сили випускали касети “Градів” у їхньому напрямку, очікуючи відповіді від українців. “Несмачний” підкреслив, що російські солдати, які фактично не брали участі в війні, жорстоко поводилися з полоненими.

“В Оленівці все було максимально паскудно. Нас дуже багато було на бараці. Два поверхи було і десь пів сотні плюс-мінус. Ми спали фактично один на одному на підлозі. Спочатку були ліжка, але їх потім забрали”, – пояснив захисник, додавши, що собаки краще живуть у притулках, аніж полонені в Оленівці. Він розповів, що матраци були не у всіх.

У Довжанську були кращі умови у порівнянні з Оленівкою, як і харчування.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦