5 найбільш кримінальних міст Європи

У топі найнебезпечніших міст Європи 2024 року опинилися 2 французьких, 2 британських та 1 італійське місто. Про це свідчить оновлений рейтинг Глобальної бази даних Numbeo. Експерти платформи щороку формують цей список на підставі Індексу злочинності, який вираховують шляхом аналізу та опитування містян за спеціальними формулами. Серед основних критеріїв – відчуття безпеки під час прогулянок удень та вночі, занепокоєність щодо пограбувань, крадіжок автомобілів, нападів незнайомців та дискримінації за кольором шкіри, національністю, релігією тощо.

Чим небезпечний Марсель?

Найнебезпечніший у рейтингу – французький Марсель. Це велике портове місто вже багато років вважають кримінальною столицею, і недарма. Мегаполіс на узбережжі Середземного моря став найбільшим у країні осередком злочинності та бідності. У другому за кількістю населення місті Франції високий рівень вбивств. Тут багато мігрантів. Наркотики виготовляють у промислових масштабах. У депресивних північних кварталах процвітають злиденність, бандитизм та війни за території.

Чому не варто їхати в британський Ковентрі?

Місто гостинності, миру, інновацій і культури. Так Ковентрі презентує тамтешня влада. Однак городяни почуваються вдома не дуже затишно. А все через те, що місто б’є рекорди за кількістю злочинних угруповань та вбивств. У районах з високим безробіттям важко заробляти чесним шляхом, що штовхає юнаків на кримінальний шлях. Кокаїновий ринок Ковентрі оцінюють у мільярди доларів, і за його розподіл ведуться запеклі війни.

Який з районів краще уникати в Бірмінгемі (Великобританія)?

Бірмінгем – друге за чисельністю населення місто Великобританії. Його неофіційна назва – Second City. Тут багато мільйонерів, науковців і студентів. А ще – злочинців. Свого часу банда «Гострі картузи» настільки захопила владу, що стала сленговим синонімом будь-якого вуличного угруповання. Місцеві жителі не радять селитися в таких районах: Handsworth, Lozells, Ladywood, Balsall Heath, Streetly North. Майже в кожному випуску новин журналісти повідомляють про вбивства, крадіжки та поножів’я. А у 2017 році британська преса назвала Бірмінгем ще й столицею джихадистів.

Що посприяло криміногенності італійського Неаполя?

Розташований на березі морської затоки по сусідству з вулканом Везувієм, Неаполь зачаровує унікальною архітектурою, культурою та історією світового рівня. Однак не все так чудово, як здається на перший погляд. Неаполітанців абсолютно не здивуєш ні новиною про пограбування, ні викраденням орендованого авто. Погану славу Неаполь здобув через Каморру – відому у всьому світі злочинну структуру, яку пов’язують з італійською мафією. Неаполь розташований поблизу гарячих точок Африки та Близького Сходу, і бандитські угруповання використовують це для контрабанди зброї. Каморра в Неаполі має значний політичний вплив. Вона купує голоси на виборах та змушує чиновників діяти в їхніх інтересах.

Як отримав сумнівну репутацію Монпельє (Франція)?

Завдяки середземноморському клімату і вдалому географічному положенню, в Монпельє живеться добре. Але останніми роками відчуття безпеки різко погіршилося. За повідомленнями ЗМІ, кількість нападів, перестрілок, насильства і крадіжок різко зросла. Не менше, ніж незаконний обіг наркотиків. Як і у всіх туристичних містах, мандрівники стають об’єктами злодіїв та шахраїв.

****

Згідно з індексом Numbeo, топ найбезпечніших міст очолює нідерландська Гаага. Спокійно гуляють вулицями міст і мешканці швейцарського Берна та німецького Мюнхена. Почуваються надійно захищеними також жителі безнапасного норвезького Тронгейма та словенської Любляни.

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше