У РФ підозрюють у держзраді заступника Шойгу

Офіційно Тимура Іванова підозрюють у отриманні хабара в особливо великому розмірі під час проведення підрядних та субпідрядних робіт для потреб Міноборони Російської Федерації.
У РФ підозрюють у держзраді заступника Шойгу
У РФ підозрюють у держзраді заступника Шойгу / Российские СМИ

Басманний районний суд Москви направив заступника міністра оборони Тимура Іванова під варту до 23 червня за звинуваченням у отриманні хабара в особливо великому розмірі. Інформацію про це повідомило Радіо Свобода

Іванова, який є заступником Сергія Шойгу, може бути засуджено до позбавлення волі на строк до 15 років.

Затримання Іванова відбулося увечері 23 квітня співробітниками ФСБ. За даними слідства, заступник міністра оборони РФ був замішаний у "злочинній змові з третіми особами". Разом з ним було затримано кількох інших осіб, які, на думку слідства, також причетні до передачі хабара через "складний ланцюжок посередників".

Кримінальна справа проти Іванова пов'язана з організацією та проведенням підрядних та субпідрядних робіт для потреб Міністерства оборони Російської Федерації.

За інформацією видання "Важливі історії", Іванова також підозрюють у державній зраді, хоча хабар розглядається як громадська частина звинувачення.

Читайте також: Заступник Шойгу попався на хабарі

Джерела, близькі до ФСБ, зазначають, що компрометуючі матеріали на Іванова правоохоронні органи Росії мають уже багато років.

Іванов, який перебуває під санкціями з боку США, Євросоюзу, Великобританії та Канади, раніше працював у паливно-енергетичному комплексі та в уряді Московської області. Він також обіймав посаду генерального директора Оборонбуду та у травні 2016 року був призначений заступником міністра оборони.



Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK