RU
 

В інтернеті поширюють фейкову інфографіку щодо "зради США і Євросоюзу"

Текст: ,  24 квітня 2024, 16:49
0
3431
В інтернеті поширюють фейкову інфографіку щодо  зради США і Євросоюзу
Фото: Соцмережі
Мережею гуляє чергова фейкова "зрада"

Центр протидії дезінформації повідомляє, що поширювана інфографіка не має жодного стосунку до Міненерго, а дані, які в ній зображені, недостовірні.

В інтернеті поширюють фейкову інфографіка нібито від Міністерства енергетики України про руйнвання енергетичної галузі України через "зраду" Євросоюзу і США. Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України спростовує неправдиву інформацію.

У вигаданій інфографіці показано, що енергетика України нібито "зруйнована через зраду ЄС та США", а в дописі розповідається про «стан потужностей» усіх українських ТЕЦ.

"Верифікувавши інформацію в Міністерстві енергетики України, Центр повідомляє, що поширювана інфографіка не має ніякого відношення до Міненерго, а дані, які в ній зображені, є недостовірними", - заявили в ЦПД.

ЦПД нагадує, що Міністерство енергетики не оприлюднює жодної інформації про руйнування енергосистеми та відновлення енергообʼєктів, оскільки ворог відстежує інформацію й коригує нові удари, а мета поширення подібних фейків  - деморалізація українського суспільства.

 
   Фото: ЦПД

Нагадаємо, вночі 11 квітня Росія атакувала об'єкти енергетичної інфраструктури у чотирьох областях України - Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях. Росіяни  повністю зруйнували Трипільську ТЕС на Київщині.

Через кілька днів президент України Володимир Зеленський заявив: російські агресори зуміли знищити Трипільську ТЕС у Київській області, бо в українських військових закінчилися ракети для її захисту.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Нічна атака дронів: ЗСУ знищили усі цілі
Над Одесою збили російський безпілотник
Через обстріли росіян на Херсонщині загинули двоє цивільних
Війська РФ тричі обстріляли Нікопольський район
Генштаб назвав втрати РФ на 19 травня
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: энергетикаинфографика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі