RU
 

В інтернеті поширюють фейкову інфографіку щодо "зради США і Євросоюзу"

Текст: ,  24 квітня 2024, 16:49
0
3426
В інтернеті поширюють фейкову інфографіку щодо  зради США і Євросоюзу
Фото: Соцмережі
Мережею гуляє чергова фейкова "зрада"

Центр протидії дезінформації повідомляє, що поширювана інфографіка не має жодного стосунку до Міненерго, а дані, які в ній зображені, недостовірні.

В інтернеті поширюють фейкову інфографіка нібито від Міністерства енергетики України про руйнвання енергетичної галузі України через "зраду" Євросоюзу і США. Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони України спростовує неправдиву інформацію.

У вигаданій інфографіці показано, що енергетика України нібито "зруйнована через зраду ЄС та США", а в дописі розповідається про «стан потужностей» усіх українських ТЕЦ.

"Верифікувавши інформацію в Міністерстві енергетики України, Центр повідомляє, що поширювана інфографіка не має ніякого відношення до Міненерго, а дані, які в ній зображені, є недостовірними", - заявили в ЦПД.

ЦПД нагадує, що Міністерство енергетики не оприлюднює жодної інформації про руйнування енергосистеми та відновлення енергообʼєктів, оскільки ворог відстежує інформацію й коригує нові удари, а мета поширення подібних фейків  - деморалізація українського суспільства.

 
   Фото: ЦПД

Нагадаємо, вночі 11 квітня Росія атакувала об'єкти енергетичної інфраструктури у чотирьох областях України - Харківській, Запорізькій, Львівській та Київській областях. Росіяни  повністю зруйнували Трипільську ТЕС на Київщині.

Через кілька днів президент України Володимир Зеленський заявив: російські агресори зуміли знищити Трипільську ТЕС у Київській області, бо в українських військових закінчилися ракети для її захисту.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Росія оголосила в розшук Гройсмана, Данілова, Авакова та Клімкіна
Син Олега Тягнибока на фронті отримав поранення
Росіяни вдарили по об'єктах енергетики Сумської області
ДПСУ попередила про зміни у перетині кордону
У місті Суми пролунали вибухи, місто частково без світла, води
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: энергетикаинфографика
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі