Головна Новини Суспільство Війна з Росією На болотах сум і сльози. Чому Росія буде змушена завершити війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

На болотах сум і сльози. Чому Росія буде змушена завершити війну в Україні

Навіть у Китаї почали вважати, що Росія не зможе виграти війну в Україні, тому її потрібно завершувати, відзначив у Фейсбуці політексперт Олександр Кочетков. Проте, за його словами, Україні потрібно втримати фронт влітку

24 квітня 2024, 16:54 comments15352
Поділіться публікацією:

Раніше планувалося, що Глобальний саміт миру в Швейцарі має відбутися навесні, проте термін його проведення перенесли на літо, оскільки зараз ідуть дискусії із приводу того, чи варто запрошувати на зустріч Росію, відзначає Олександр Кочетков. За його інформацією, буцімто була навіть знайдена формула, що Україна та Росія будуть присутніми на цій конференції, але по черзі.

На болотах сум і сльози. Чому Росія буде змушена завершити війну в Україні

Війна в Україні

"Швидше за все, цей міжнародний хурал відбудеться на початку осені, коли остаточно зафіксується ситуація на фронті",
— відзначив експерт.

Кочетков каже, що раніше він вважав, що конференція не має сенсу, адже на ній Україні буде запропонована капітуляція із фіксацією "ситуації на землі". Зрозуміло, що Київ від цього відмовиться, а на Кремль ніхто тиснути не буде.

Проте, як заявив експерт, завершення епопеї із виділенням допомоги від Сполучених Штатів, змінює цю картинку і Дональду Трампу доведеться врахувати те, що американські виборці на боці України.

Разом з тим, додає Кочетков, Європа теж починає приходити до тями, зокрема, Британія надає Києву надзвичайно великий пакет зі зброєю та і президент Франції Еммануель Макрон не відмовляється від своєї ідеї із введенням військ в Україну. Ймовірно, під тиском США канцлер Німеччини Олаф Шольц таки надасть Україна далекобійні ракети "Таурус".

Більше того, додає Кочетков, Китай також помітно змінює оцінки війни Росії проти України. Навіть з’являються матеріали про те, що РФ не здатна перемогти Україну, тому війну необхідно завершувати.

"Тому на болотах сум і сльози. І ми ж знаємо: Китай вельми дратує, що європейці змушені витрачати гроші на зброю замість купляти китайські авто. А енергоносії зі знижкою 28% Росія все одно буде постачати китайцям, бо більше нема кому",
— підкреслив експерт.

Загалом, за його словами, може скластися конфігурація, що припинення бойових дій від Росії почнуть вимагати настільки багато впливових країн, що навіть кремлівський диктатор Володимир Путін змушений буде дослухатися.

"Але все це за обов’язкової умови, що весною-літом ЗСУ втримають фронт і не допустять помітного наступу ворога. І тут ми автоматично впираємося у тему мобілізації, у якій нам ніхто не допоможе, і яку наша влада розгортає вкрай неефективно і навіть абсурдно",
— підкреслив експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в Україні не підтримують ідею участі Росії в Глобальному саміті миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини