RU
 

Amnesty International: РФ свідомо б'є по густонаселених житлових районах

Текст: ,  24 квітня 2024, 17:17
1
964
Amnesty International: РФ свідомо б є по густонаселених житлових районах
Фото: Дніпропетровська ОВА
Зруйнована російською ракетою багатоповерхівка в Дніпрі

Amnesty International зафіксувала, що російські військові завдавали "невибіркових ударів по густонаселених житлових районах, що призводило до смертей і травм серед цивільного населення та руйнування інфраструктури".

У щорічній доповіді Amnesty International наголосила на кричущих порушеннях правил ведення війни в Україні й Близькому Сході.

Amnesty International зокрема зафіксувала, що російські військові під час повномасштабного вторгнення в Україну завдавали "невибіркових ударів по густонаселених житлових районах, що призводило до смертей і травм серед цивільного населення та руйнування інфраструктури".

"У деяких випадках офіційні російські коментарі стосовно ударів вказували на те, що вони, скоріш за все, завдавалися свідомо", - йдеться у звіті.

Крім того, в АІ наголосили, що військові країни-агресора Росії обстрілювали енергетичну інфраструктуру та об'єкти, що забезпечують експорт зерна.

Окремо у звіті йдеться про тортури та інші види жорстокого поводження з українськими військовополоненими з боку росіян.

"Росія постійно відмовляла гуманітарним організаціям у доступі до українських військовополонених на окупованих нею територіях України", - зазначається у звіті.

Наголошується також, що в Україні міжнародні моніторингові групи мали доступ до місць перебування російських військовополонених, могли проводити з ними конфіденційні інтерв’ю.

АІ підкреслює й слюється посилення наступу на права і свободи на окупованих Росією територіях, зокрема в Криму Йдеться зокрема про примусову паспортизацію, відмову в наданні послуг тим, хто не отримав російський паспорт, а також про можливість здобувати освіту тільки російською мовою.

Нагадаємо, 17 квітня у Чернігові пролунали три потужні вибухи. Пізніше стало відомо, що росіяни могли вдарити по місту крилатими ракетами Іскандер.

Атака на Чернігів 17 квітня: 18 загиблих

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
Нічна атака дронів: ЗСУ знищили усі цілі
Над Одесою збили російський безпілотник
Через обстріли росіян на Херсонщині загинули двоє цивільних
Війська РФ тричі обстріляли Нікопольський район
Генштаб назвав втрати РФ на 19 травня
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: Amnesty International
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі