RU
 

Заступника Шойгу затримали через дії ГУР - ЗМІ

Текст: ,  24 квітня 2024, 17:12
1
8387
Заступника Шойгу затримали через дії ГУР - ЗМІ
Фото: Getty Images
Тимура Іванова підозрюють в отриманні хабаря

"Санкції" проти Тимура Іванова було вжито лише після того, коли стався масивний витік чутливих даних, стверджують джерела.

Активні заходи Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України стали причиною затримання і арешту заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова. Про це повідомила Українська правда з посиланнямм на джерела у ГУР в середу, 24 квітня.

Стверджуєься, що місяць тому ГУР здійснило успішну кібератаку і отримало доступ до значного масиву конфіденційної інформації та службових документів Іванова.

Невдовзі після отримання українськими розвідниками доступу до службової документації заступника Шойгу, слідчі органи РФ розпочали проти нього слідство за звинуваченням у корупції. Зрештою Іванова відправили в СІЗО за підозрою в отриманні хабара, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає співрозмовник, саме медійний розголос витоку інформації та потрапляння її до української розвідки стало реальною причиною арешту заступника Сергія Шойгу.

"Всі знали, що він – ключовий корупціонер у структурі Міноборони РФ, а журналістські розслідування з великою кількістю неспростовних підтверджень, зокрема в контексті злочинів РФ у Маріуполі, зробили цю інформацію суспільним надбанням. Проте "санкції" проти Іванова було вжито лише після того, коли стався цей масивний витік чутливих даних", – зазначив співрозмовник у ГУР.

Нагадаємо, 23 квітня Тимура Іванова затримали за підозрою в отриманні хабаря. Йому загрожує до 15 років позбавлння волі.

Сьогодні посадовця арештували, а ЗМІ повідомили, що держзрада – справжня причина арешту заступника міністра Іванова.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

Війна Росії з Україною
У Житомирі викладачі ліцею займались антиукраїнською агітацією
СюжетВторгнення Росії в Україну. Онлайн
ЗСУ знищили понад 1200 окупантів за добу
У Харкові досі гасять пожежі після удару росіян
Троє російських військових зникли у Чорному морі
СПЕЦТЕМА: Війна Росії з Україною
ТЕГИ: РоссияУкраинавойнаМинобороныспецслужбыШойгу
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі