Земля, будинок і Porsche: у заступника начальника поліції Дніпропетровщини знайшли активів на 14 млн грн

НАЗК у співпраці з ДБР виявили у заступника начальника поліції Дніпропетровщини незаконні активи на 14 млн грн.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Національне агентство з питань запобігання корупції.

На основі проведеного моніторингу способу життя, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило, що заступник начальника Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області, який є начальником відділу кримінальної поліції, має ознаки корупційного кримінального правопорушення. Вони свідчать про його незаконне збагачення на суму понад 14 млн гривень.

Йдеться про набуття:

  • земельної ділянки;
  • житлового будинку;
  • автомобіля PORSCHE MACAN 2017 року випуску.

Під час проведення слідчих дій у рамках кримінального провадження, внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань, встановлено, що теща працівника поліції придбала земельну ділянку за 37 500 гривень, після чого на неї було оформлено право власності на житловий будинок, який будувався протягом 2022 року. Крім того, виявлено, що автомобілем Porsche Macan, формальним власником якого є тесть працівника поліції, насправді користувалась дружина посадовця.

Заощадження та загальні офіційні доходи службовця, його сім’ї, тестя та тещі значно нижчі за вартість набутих активів.

23 квітня 2024 року ДБР повідомило про підозру у незаконному збагаченні та в декларуванні неправдивих відомостей правоохоронцю з Дніпра, якого раніше викрили ще й на вимаганні 200 тис. дол. США.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Процесуальне керівництво здійснює Дніпропетровська обласна прокуратура.

Земля, будинок і Porsche: у заступника начальника поліції Дніпропетровщини знайшли активів на 14 млн грн

Нагадаємо, у Дніпропетровській області ліквідували злочинну схему переправлення ухилянтів за кордон.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , ,