Головна Новини Світ Польща Українці активно купують квартири в одній із країн Європи: де саме
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці активно купують квартири в одній із країн Європи: де саме

Українці масово купують нерухомість у Польщі

24 квітня 2024, 17:30 comments1266
Поділіться публікацією:

Останнім часом Польща стала дійсним магнітом для українських покупців житла. За даними останніх звітів, 2023 року українці вийшли у лідери серед іноземних інвесторів на польському ринку нерухомості. Результати досліджень показують, що понад 14 тисяч квартир у Польщі було придбано іноземцями, при цьому українці склали половину з них, закріпившись за рік на вершині списку за кількістю угод.

Українці активно купують квартири в одній із країн Європи: де саме

Українці масово купують нерухомість у Польщі

Загалом громадяни України стали власниками 7,7 тисячі об'єктів нерухомості, що на 10% більше у порівнянні з минулим роком. Серед придбаних об'єктів 7,1 тисяч є житловими приміщеннями, решта розділилися між гаражами і комерційними приміщеннями.

Особливий інтерес українців до Польщі пов'язаний не лише з географічною близькістю та культурними зв'язками, а й із низкою економічних та соціальних факторів, включаючи стабільність польського ринку нерухомості. Водночас дані показують, що українці вважають за краще купувати квартири меншого розміру в порівнянні з іншими іноземцями: середній розмір квартири, яку купують українці, становить близько 54 квадратних метрів, тоді як середній розмір квартири для всіх іноземних покупців — 58 квадратних метрів.

Експерт з нерухомості Бартош Турек зазначає, що це може бути пов'язане з більш консервативними інвестиційними стратегіями або ж з обмеженим бюджетом покупців, особливо серед молодих українських сімей, які шукають можливості для старту нового життя за кордоном.

Найбільше квартир іноземці придбали у столиці Польщі — Варшаві, а також у таких великих містах, як Краків, Лодзь, Познань, Гданськ та Щецин. Зростання кількості угод пов'язаний також із поліпшенням економічної ситуації та зростанням інфраструктурного розвитку цих регіонів, роблячи їх привабливими не тільки для життя, але й для інвестицій.

Нагадаємо, що в останні місяці популярність Туреччини як місця для інвестицій у нерухомість серед іноземців зазнала значного спаду. За даними Державного агентства статистики Туреччини (TUİK), у першому кварталі 2023 року загальний продаж житла іноземцям скоротився на 48% порівняно з аналогічним періодом 2022 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини