1,5 млрд євро виділила Єврокомісія для підтримки України — деталі

Прапори Євросоюзу та України. Фото: gettyimages.com

Європейська комісія сьогодні, 24 квітня, надала Україні другий транш виняткового проміжного фінансування в межах Українського фонду на суму 1,5 млрд євро. Про це йдеться на сайті Єврокомісії, інформує FREEДОМ.

Виділення коштів відбулося після позитивної оцінки Комісією узгоджених політичних умов, пов’язаних із реформами в галузі судової системи, боротьби з відмиванням грошей, управління державними фінансами, ділового середовища та сільського господарства, а також вимог до звітності для забезпечення прозорого та ефективного використання коштів.

“Україна несе на своїх плечах важкий тягар для всіх нас. Додаткові 1,5 млрд євро, які ми виділимо сьогодні, гарантують, що Україна зможе продовжувати забезпечувати роботу держави та базових послуг для населення, водночас борючись з агресором. Ми тісно співпрацюватимемо з українською владою, щоб забезпечити реалізацію українського плану, який, я очікую, Рада швидко погодить. Це відкриє шлях до регулярних та передбачуваних виплат у межах фонду для України на суму 50 млрд євро. Європа залишається єдиною та рішучою у своїй підтримці України”, — заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Також у Єврокомісії нагадали, що у березні ЄС виділив перший транш виняткового проміжного фінансування у розмірі 4,5 млрд євро. Загальний обсяг підтримки ЄС Україні та її народу з лютого 2022 року зараз становить 98,5 млрд євро.

Читайте також: Перемога Путіна над Україною змінить не лише карту, а й перебіг європейської історії: про погрози заявила Урсула фон дер Ляєн

Нагадаємо, у Брюсселі лідери країн Євросоюзу 17 квітня обговорили посилення протиповітряної оборони України.

Прямий ефір