Головна Новини Світ Німеччина Україна отримає ракети від США. Шольц повідомив, чи варто Києву чекати на Taurus
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає ракети від США. Шольц повідомив, чи варто Києву чекати на Taurus

Канцлер Німеччини Олаф Шольц повідомив, що його рішення щодо надання Україні ракет Taurus продовжує залишатися незмінним. За його словами, Німеччина і далі буде підтримувати Україну усіма можливими шляхами

24 квітня 2024, 18:04
Поділіться публікацією:

Після того, як стало відомо про намір Сполучених Штатів передати Україні у наступному пакеті допомоги далекобійні ракети ATACMS, канцлер Німеччини Олаф Шольц на прес-конференції повідомив, чи таке рішення вплине на поставку далекобійних ракет "Таурус".

Україна отримає ракети від США. Шольц повідомив, чи варто Києву чекати на Taurus

Олаф Шольц

Як відзначив німецький канцлер, його думку із приводу поставок в Україну ракет Taurus залишається незмінною.

"Моє рішення не зміниться",
- підкреслив Шольц.

При цьому він відзначив, що Берлін активно допомагає Києву. Зокрема, за час повномасштабної війни Німеччина надала Україні допомогу на суму в понад 28 мільярдів євро. За його словами, поміж всього іншого, в Україну були поставлені танки та системи протиповітряної оборони.

Окрім того, Шольц додав, що Німеччина і надалі надаватиме підтримку Україні усіма можливими шляхами, щоб вона мала змогу протистояти агресії Росії.

Також канцлер підкреслив, що саме Німеччина та Британія є тими країнами, які допомагають Україні найбільше серед інших європейських країн. Він додав, що Берлін буде співпрацювати з Лондоном у питанні навчання українських військових та працюватиме над зміцненням оборонної бази в Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що після того, як в Сполучених Штатах прийняли рішення передати Україні далекобійні ракети ATACMS голова оборонного комітету Бундестагу Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн закликала  канцлера Німеччини Олафа Шольца врешті передати Україні ракети Taurus. За її словами, таке рішення буде логічним після пакету допомоги Україні, який прийняли США. Також вона звернула увагу на те, що Шольц раніше очікував, що спершу Штати повинні передати далекобійні ракети Києву, а потім таке рішення може ухвалити і Берлін.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини