Кореянка втратила $50 тис., закохавшись у фейкового Ілона Маска

Жителька Південної Кореї каже, що познайомилась з «Маском» через Instagram, де він нібито вибірково спілкується з шанувальниками.

«17 липня минулого року Маск додав мене в друзі в Instagram. Хоча я стала його великою прихильницею після того, як прочитала біографію, але спочатку сумнівалася, чи це реально», — розповіла жінка журналістам корейської телекомпанії KBS (через Business Insider).

Згодом фейковий Ілон почав розповідати їй про роботу в Tesla і навіть надіслав знімки з робочого місця та посвідчення особи, тож жінка вже не сумнівалася, що їй пощастило стати обраною.

«Маск говорив про своїх дітей і про те, що брав вертоліт для роботи в Tesla або Space X», — сказала вона KBS.

Шахрай також розповів їй подробиці «своєї» зустрічі з президентом Південної Кореї Юн Сук Йолем, яка відбулась у квітні 2023 року. Там він нібито домовився щодо будівництва фабрик Tesla в Сеулі та Чеджу.

Цікаво, що жінці вдалося поговорити з «Маском» по відео — скоріш за все шахрай використав дипфейк.

«Маск навіть сказав під час відеодзвінка: «Я люблю тебе, ти це знаєш?», — додає жінка.

Зрештою фейковий Маск попросив перерахувати 70 мільйонів корейських вон, або 50 000 доларів, на його банківський рахунок (який нібито належав одному з його корейських співробітників) — та обіцяв зробити її багатою, інвестувавши ці гроші «куди треба».

Насправді «любовне шахрайство» — досить поширена тенденція. Лише у США у 2022 році фейкові коханці виманили у своїх жертв $1,3 млрд. Щодо клонів Маска, то вони не вперше стають відомі публіці — китайський двійник мільярдера на ім’я Ілонг Ма став популярним у TikTok і навіть привернув увагу реального Ілона.

«Я хотів би познайомитися з цим хлопцем (якщо він справжній). Зараз, це дуже важко виявити, зважаючи на дипфейки», — написав Маск у дописі X у травні 2022 року.

Джерело itc

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше