Головна Новини Світ США Байден підписав закон про допомогу Україні. Що заявив на спеціальному брифінгу
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден підписав закон про допомогу Україні. Що заявив на спеціальному брифінгу

Президент США Джо Байден підписав закон про виділення Україні допомоги у розмірі 61 млрд доларів. На спеціальному брифінгу для журналістів він повідомив, що таке рішення матиме значні наслідки

24 квітня 2024, 18:17
Поділіться публікацією:

Президент Сполучених Штатів Джо Байден на спеціальному брифінгу повідомив, що він підписав закон про виділення Україні допомоги у розмірі 61 млрд доларів, який раніше був ухвалений Конгресом, а потім Сенатом.

Байден підписав закон про допомогу Україні. Що заявив на спеціальному брифінгу

Джо Байден

Коментуючи виділення допомоги для України, він підкреслив, що таке рішення додасть безпеки самій Америці та зробить весь світ безпечнішим загалом.

"Це хороший день для Америки, для Європи і для миру у світі… Це те, що буде мати значні наслідки",
— сказав Байден.

При цьому він додав, що допомога від Сполучених Штатів дасть можливість Україні захистити себе.

Окрім того, за даними американських ЗМІ, одразу після підписання закону Байденом Білий дім готує термінову допомогу Києву на суму в 1 млрд доларів. До цього пакету, ймовірно, вперше увійдуть далекобійні ракети ATACMS

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що епопея із виділенням допомоги Україні у Штатах тривала з осені минулого року. Виділення цієї допомоги у Конгресі блокували республіканці, які хотіли прив’язати гроші для України до вирішення міграційних питань.

Врешті, після того, як в Україні ситуація на фронті почала обертатися на катастрофу, республіканці придумали розділити допомогу від США для партнерів на чотири законопроекти, які врешті і були проголосовані. Після успішного голосування в Конгресі відбулося таке ж успішне голосування і у Сенаті.

При цьому голова Офісу президента Андрій Єрмак відзначив, що голосування у Сенаті є свідченням того, що Україна має двопартійну підтримку. Також він повідомив про те, що допомога від Штатів надійде в Україну максимально оперативно.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини