Як на Дніпропетровщині проходять уроки мінної безпеки для дітей

На Дніпропетровщині для учнів освітніх закладів проводять уроки з мінної безпеки. Вони покликані вберегти хлопців та дівчат від надзвичайних ситуацій під час війни.

Олена восьмикласниця, але вже розуміє важливість уроків мінної безпеки. Про них дізналася з сайту школи й одразу вирішила  прийти.

«Це дуже корисно у сьогоднішніх реаліях. Це повинна знати кожна людина, яка відповідає за своє життя і то, коли воно закінчиться», – поділилася школярка Олена.

Як на Дніпропетровщині проходять уроки мінної безпеки для дітей - рис. 1

Уроки складаються з теоретичної та практичної частин. Діти дізнаються про вибухові предмети, роботу саперів, а також те, як діяти у разі виявлення мін.

«Вибух несе не лише фізичну загрозу, а й моральну. Спалах залишається у пам’яті людини і потім велика ймовірність ПТСР. Тому потрібно людей готувати як фізично, так і морально», – розповів  інструктор Микита.

Як на Дніпропетровщині проходять уроки мінної безпеки для дітей

За словами чиновників, такі уроки проводять регулярно і не лише для школярів, а й для вчителів та місцевих жителів.

«На сьогодні питання стоїть інше, потрібно зробити усі заходи, щоб громадяни розуміли такі речі. Якщо буде міна, треба знати, що робити, як поводитися», –  зазначив в.о. міського голови Підгородного Віталій Моргун.

Як на Дніпропетровщині проходять уроки мінної безпеки для дітей

Детальніше дивіться в сюжеті Відкритого.

Журналістка: Антоніна Чуйко

Оператор: Ілля Кононов

Підписуйтеся на наш Youtube-канал! Там на вас чекає ще більше відео.

Теги: , , , ,