close-btn

Який тюремний строк загрожує засновнику Binance Чанпену Чжао

Мін’юст США вимагає 36 місяців ув’язнення та $50 млн штрафу для колишнього генерального директора Binance Чанпена Чжао

Який тюремний строк загрожує засновнику Binance Чанпену Чжао

Фото: youtube.com, freepik.com

Міністерство юстиції США рекомендувало засудити колишнього генерального директора Binance Чанпена Чжао до 36 місяців тюремного ув’язнення та штрафу в розмірі $50 млн.

У відповідь команда юристів Чжао стверджує, що його ув’язнення буде безпрецедентним, посилаючись на відсутність попередніх випадків ув’язнення в подібних справах. Замість цього вони запропонували альтернативу у вигляді випробувального терміну, можливо, з домашнім ув’язненням у його резиденції в Абу-Дабі.

Наразі Чжао перебуває на волі в США під заставою, а винесення вироку заплановане на 30 квітня.

Чому Мін’юст вимагає для Чжао 36 місяців ув’язнення

Спочатку Чжао загрожувало 18-місячне ув’язнення згідно з угодою про визнання вини. Однак у своєму клопотанні від 23 квітня Мін’юст стверджує, що масштаби протиправних дій Чжао були значними й вимагають суворішого покарання.

Відомство підкреслило, що Чжао і Binance навмисно націлилися на американських користувачів в рамках своєї стратегії розширення, ігноруючи при цьому місцеве законодавство. Прокурори стверджують, що дії Чжао були навмисними, продиктованими прорахованим бізнес-рішенням нехтувати законами США в гонитві за зростанням та особистою вигодою.

Крім того, Мін’юст підкреслив недбалість Чжао у впровадженні належних заходів з протидії відмиванню грошей на платформі Binance, що дозволило незаконним коштам безперешкодно перетікати на неї:

“[Чжао] вирішив не дотримуватися основних вимог США щодо боротьби з відмиванням грошей (AML); він вирішив не впроваджувати і не підтримувати дієву систему “знай свого клієнта” (KYC), що перешкоджало ефективному моніторингу транзакцій і дозволяло підозрілим і злочинним користувачам здійснювати транзакції через Binance”.

Відповідно, Мін’юст вважає, що його вирок має бути використаний для того, щоб послати сигнал світові та утримати інших від створення “статків і бізнес-імперій шляхом порушення законів США”.

“Трирічне ув’язнення разом з узгодженим штрафом у розмірі $50 млн забезпечить конкретне і загальне стримування”, ─ підсумував Мін’юст.

Відповідь Чжао

Адвокати Чжао стверджують, що засновник біржі “глибоко шкодує про скоєний злочин і продемонстрував виняткове прийняття відповідальності та готовність до виправлення”.

Адвокати зазначили:

“Чжао — ненасильницький правопорушник, який вперше скоїв злочин без наміру заподіяти комусь шкоду. Він не становить ризику рецидиву. Він з’явився в цій країні добровільно, щоб взяти на себе відповідальність”.

У зв’язку з цим команда юристів закликала суд призначити йому покарання у вигляді випробувального терміну відповідно до прецеденту.

Винесення вироку Чжао, яке було перенесено на 30 квітня, швидше за все, стане другим за величиною судовим процесом після справи Сема Бенкмана-Фріда.

Вам може бути це цікаво:

google news