Президент США підписав законопроєкт про допомогу Україні — деталі (ВІДЕО)

Джо Байден виступає з промовою після підписання закону про надання 95 млрд доларів допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Фото: gettyimages.com

Президент США Джо Байден сьогодні, 24 квітня, підписав законопроєкти про надання допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню. Загальний обсяг допомоги становить 95 мільярдів доларів, з яких понад 60 мільярдів призначено Києву. Таким чином, Штати почнуть постачання зброї Україні протягом кількох годин. Про це глава Американської держави повідомив під час виступу в Білому домі, інформує FREEДОМ.

За його словами, Києву передадуть бронетехніку, а також боєприпаси для протиповітряної оборони (ППО), артилерії та ракетних систем.

“Це гарний день для Америки, гарний день для Європи й гарний день для миру в усьому світі… Я щойно підписав закон про пакет заходів із національної безпеки, який ухвалила Палата представників цими вихідними й учора — Сенат. Це зробить Америку безпечнішою, це зробить світ безпечнішим і збереже лідерство Америки у світі, і всі це знають”, — наголосив американський президент.

Підписання законопроєкту про допомогу Україні транслювали на офіційному YouTube-каналі Білого дому.

Читайте такожПалата представників США схвалила допомогу Україні: емоції конгресменів, розподіл коштів та оцінки експертів

Нагадаємо, Сенат Сполучених Штатів Америки сьогодні, 24 квітня, схвалив законопроєкт про надання допомоги Україні. 

Прямий ефір