США передадуть боєприпаси, зброю та обладнання, щоб підтримати здатність України захищати свої території 

Головне за день:

Сьогодні, після ухвалення доповнення про національну безпеку, президент Джо Байден підписав документ, що визначає надання значної безпекової допомоги Україні. Міністерство оборони оголосило про надання пакета обладнання, яке оцінюється приблизно в мільярд доларів. Цей крок вважається п’ятдесят шостим траншем обладнання, що надходить до України з серпня 2021 року.

Президент США Джо Байден
Президент США Джо Байден

Президент Байден зазначив, що нові постачання озброєння та обладнання підтримають критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Пакет включає ракетні системи, артилерійські снаряди, бронетехніку та інше спеціалізоване обладнання.

Також читайте: США можуть вперше надіслати Україні ракети ATACMS великої дальності

Між іншим, до списку наданих засобів належать ракети ППО RIM-7 і AIM-9M, а також зенітні ракети Stinger. Крім того, у пакет входять різноманітні боєприпаси, броньовані транспортні засоби та техніка для забезпечення безпеки.

Це оголошення є частиною стратегії підтримки України в її зусиллях протистояти російській агресії. Адміністрація Байдена підкреслює свою готовність надати послідовну підтримку безпеці України та гарантувати, що українські сили матимуть необхідні ресурси для захисту своїх територій.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦