Фільми про кохання, які варто подивитися

Шукаєте ідеальний фільм про кохання для романтичного вечора? У цій статті журналісти Відкритого зібрали найкращі фільми про кохання та пристрасть, які варто подивитися. Від гарних і душевних історій до топових кінокартин, здатних викликати сльози на очах. У нашому списку ви знайдете фільми на будь-який смак та настрій

Підбірка фільмів про кохання на вечір

Ця добірка фільмів про кохання стане чудовим приводом провести приємний вечір біля екрана з тим, хто вам справді дорогий.

Осінь в Нью-Йорку

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 1

Рік виходу: 2000, США

Режисер: Джоан Чень

У ролях: Річард Гір, Вайнона Райдер, Ентоні ЛаПалья, Дж.К. Сіммонс, Сем Треммелл, Мері Бет Хёрт, Елейн Стрітч, Віра Фарміга, Шеррі Стрінгфілд, Джілл Хеннессі.

Рейтинг: IMDb 5,5

Якщо плануєте подивитися класний фільм про кохання – це один із них. “Осінь у Нью-Йорку” чудово підійде для перегляду в романтичній обстановці.

Зворушливий і красивий фільм про трагічне, але світле кохання. Йому за сорок, і його стосунки з жінками ніколи не заходять далі швидкоплинної інтрижки, їй 22 – і вона смертельно хвора. Доля зводить їх у ресторані, яким володіє головний герой. Саме там вона вирішила відзначити свій день народження. Кохання змінює все. Але чи може вона врятувати від смерті, чи ця осінь у Нью-Йорку стане їхньою останньою? Якщо ви ще не вирішили, який фільм подивитися про кохання – щира історія у виконань Річарда Гіра та Вайнони Райдер, чудово прикрасить ваш вечір.

Більше, ніж любов

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 2

Рік виходу: 2005, США

Режисер: Найджел Коул

У ролях: Аманда Піт, Ештон Кутчер, Гебріел Манн, Тайрон Джордано, Кетрін Хан, Терін Меннінг.

Рейтинг: IMDb 6,6

Вони познайомились у літаку. Зустріч була досить гарячою. Потім їхні шляхи розійшлися. Наступні сім років доля періодично зводить їх і розносить у різні боки. У кожного своє життя, свої проблеми та стосунки. Але може все ж таки головне, що з ними трапилося – це саме та дивна зустріч у літаку? Шляхи кохання не сповідні…

Історія кохання

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 3

Рік виходу: 1970, США

Режисер: Артур Хіллер

У ролях: Елі МакГроу, Райан О’Ніл, Джон Марлі, Рей Мілланд

Рейтинг: IMDb 7,9

Він хлопчик – мажор із дуже багатої сім’ї, вона звичайна студентка коледжу. Їхнє знайомство переростає із взаємної ворожості в любов. Дві зовсім різні люди знаходять одна одну і здається, що весь світ тепер належить їм. Але доля підкидає випробування за випробуванням, ніби перевіряючи, наскільки сильні їхні почуття. Це той самий фільм про кохання, який варто подивитися.

Віддана

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 4

Режисер: Христина Сіволап

У ролях: Маріанна Янушевич, Роман Луцький, Себастьян Цибульський, Олександр Кобзар, Ада Роговцева.

Рейтинг: IMDb – 6.4

Вікові обмеження: 16+

Відмінний фільм про кохання на вечір.

1868 р. Станіславів (нині Івано-Франківськ). Дім доктора Ангера згорів. У пожежі загинула його дружина, але вдалося врятувати маленьку дочку доктора Адель та її ровесницю Стефанію – доньку прислуги, яка теж загинула у вогні. У пориві почуттів Ангер, котрий втратив кохану жінку, вирішує сам виховувати обох дівчаток. Через 25 років дівчата, як і раніше, нерозлучні. Адель вийшла заміж, Стефа господарює, повністю віддаючись своїй пристрасті до кулінарії. На тлі масштабних декорацій Івано-Франківська 19 століття, вишуканих костюмів, нескінченних променадів і атмосфери епохи, що давно канула в літу, розгортаються драматичні відносини двох жінок, які намагаються розібратися в собі й тенетах, що їх пов’язують. Хто вони одна одної – сестри, подруги чи просто пані та служниця? Кохання, ревнощі, пошук сенсу, який постійно розмивається та тане, як ранковий туман. До чого зрештою призведе ця дружба-боротьба, і що в їхньому звичному житті виявиться реальністю, а що ілюзією.

“Віддана” є екранізацією роману Софії Андрухович “Фелікс Австрія”. Якщо ви любите гарні костюмовані драми на історичній основі з глибоким психологічним підґрунтям – цей фільм вам неодмінно сподобається.

Приборкання норовливого

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 5

Рік виходу: 1980, Італія

Режисер: Франко Кастеллано; Джузеппе Мочча

У ролях: Адріано Челентано, Орнелла Муті, Міллі Карлуччі, Сандро Гіані, Едіт Пітерс, Піппо Сантонастасо, Ніколя Дель Буоно.

Рейтинг: IMDb 7,6

У фермера Елії, який живе в маленькому італійському містечку, огидний характер. Він цинік, хам, затятий холостяк і женоненависник. Якось уночі в його будинок стукає дівчина Ліза. Її машина затихла, на вулиці неабияка злива і їй потрібна допомога. Грубий і суворий сільський мачо справляє на юну городянку незабутнє враження. Вона дає собі слово завоювати й підкорити норовливого фермера. Зіткнення двох характерів висікає неабиякі кінематографічні іскри. Класична комедія, яка досі викликає сміх і приносить задоволення. Багато в чому завдяки запальному дуету Адріано Челентано та Орнеллі Муті. Ця стрічка безперечно входить у топ фільмів про кохання, які варто подивитися.

Ла-Ла ленд

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 6

Рік виходу: 2016, США

Режисер: Дем’єн Шазелл

У ролях: Райан Гослінг, Емма Стоун, Розмарі ДеУітт, Фін Уіттрок, Джесіка Рот, Том Еверетт Скотт, Джон Ледженд, Дж.К. Сіммонс, Каллі Ернандес, Соной Мідзуно.

Рейтинг: IMDb 8,0

Ідеальний фільм для любителів американських мюзиклів. У ньому є всі необхідні інгредієнти – чудова музика, пісні, танці та, звичайно, кохання. Приємну нотку картині додає яскравий та філософський фінал. І, безперечно, розкішна гра Райана Гослінга та Емми Стоун. Фільм справив враження не лише на глядачів, а й на критиків. Він отримав 14 номінацій на Оскар та виграв 6 з них. У тому числі за найкращу жіночу роль. Найкращий фільм про кохання, для поціновувачів гарного класичного мюзиклу.

Кейт та Лео

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 7

Рік виходу: 2001, США

Режисер: Джеймс Менголд

У ролях: Мег Райан, Х’ю Джекман, Наташа Ліон, Бредлі Уітфорд, Лів Шрайбер, Брекін Мейєр, Пекстон Уайтхед.

Рейтинг: IMDb 6,4

У світі є ще місце для дива. Наприклад, через портал часу у ваше життя вривається елегантний, добре вихований та симпатичний джентльмен із 19 століття. Мало того, він ще виявляється герцогом та членом королівської родини. Навіть на цілком сучасну і химерну бізнес-леді подібний коктейль переваг може справити незабутнє враження. Вона, звичайно, буде міцним горішком навіть для такого виняткового чоловіка, але всі ми розуміємо, що від кохання їй нікуди не подітися. Особливо, коли головного героя, у вільний від Росомахи час, грає чарівний Х’ю Джекман, а прекрасну леді – Мег Райан. Якщо ви хочете подивитися класний фільм про кохання, Кейт і Лео – для вас.

Гуцулка Ксеня

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 8

Рік виходу: 2019, Україна

Режисер: Олена Дем’яненко

У ролях: Варвара Лущик, Максим Лозінський, Олівє Бонжур, Ігор Цішкевич, Катерина Молчанова, Олег Стефан.

Рейтинг: IMDb – 7.1

1939 рік. Село Ворохта у Карпатах. До місцевого готелю приїжджає зі США нащадок українських емігрантів. Хлопець має мету – за заповітом батька, щоб отримати мільйон доларів спадщини, він зобов’язаний одружитися зі справжньою українкою. Після знайомства з гуцулкою Ксенею його плани радикально змінюються.

Легкий, веселий фільм про любов і мюзикл був знятий за мотивами оперети Ярослава Барнича.

У зйомках брали участь популярні українські гурти Dakh Daughters та “ДахаБраха”.

Пропозиція

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 9

Рік виходу: 2009, США

Режисер: Енн Флетчер

У ролях: Сандра Буллок, Райан Рейнольдс, Крейг Т. Нельсон, Бетті Уайт, Малін Акерман, Аазіф Мандві, Мері Стінберген, Деніс О’Хейр, Оскар Нуньєс (II), Майкл Нурі, Нісі Наш.

Рейтинг: IMDb 6,8

Вона рідкісна негідниця та кар’єристка. Її бояться та ненавидять усі колеги. Навіть особистому помічнику важко вдається терпіти всі закидони своєї начальниці. Ось тільки одного разу леді-бос потрапляє в неабияку халепу. Її віза до США закінчилася і її найближчим часом депортують із країни. Вихід є. Вона має вийти заміж. Але за кого? У її зайнятому житті просто немає місця чоловікові. Залишається лише один варіант – помічник. Після довгих умовлянь він каже «так!», але начальниці доведеться постаратися, щоб отримати заповітне заміжжя. Тепер усі козирі на руках у її помічника. Одна проблема – іноді намагаючись імітувати кохання, люди можуть закохатися по-справжньому. Ця картина входить до тих рідкісних фільмів про кохання, які варто подивитися.

50 перших поцілунків

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 10

Рік виходу: 2004, США

Режисер: Пітер Сігал

У ролях: Адам Сендлер, Дрю Беррімор, Шон Естін, Люсія Струс, Роб Шнайдер, Блейк Кларк, Ден Ейкройд, Емі Хілл.

Рейтинг: IMDb: 6,8

Що робити, якщо ви закохалися в дівчину з першого погляду, і вона, мабуть, відповіла вам взаємністю, але наступного дня просто не впізнає вас. Абсолютно. Тому що після автокатастрофи вона має рідкісну форму амнезії – її короткочасна пам’ять утримує спогади лише один день. Варто дівчині лягти спати й вчора вона забуває раз і назавжди. Для когось це могло стати катастрофою, але головний герой сприймає ситуацію як виклик. Він готовий щодня завойовувати кохану жінку наче вперше. І це подарує йому щастя та сенс життя

Сафо

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 11

Рік виходу: 2008, Україна

Режисер: Роберт Кромбі

У ролях: Авалон Баррі, Тодд Солі, Елісайос Влахос, Вассіліс Психоуепоулос, Олександр Леонтарітіс, Людмила Ширяєва, Богдан Ступка, Оксана Осипова, Сергій Козенко, Анатолій Семенов.

Рейтинг: IDMb 4,5

У фільмі є все – еротика, ревнощі, любовний трикутник і навіть трохи детективу – до самого кінця глядачеві важко буде зрозуміти, хто ж із героїв у кого закоханий по-справжньому. Відбувається все це на тлі розкішних пейзажів та алюзій на давньогрецьку поетесу Сафо. Спадкоємиця американського мільйонера, художник і дочка археолога відчувають найтемніші закутки людських стосунків і сексу. Що передбачувано призводить до трагедії. Фільм про кохання та пристрасть, який прикрасить ваш вечір.

День бабака

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 12

Рік виходу: 1993, США

Режисер: Харольд Реміс

У ролях: Білл Мюррей, Енді МакДауелл, Брайан Дойл-Мюррей, Рік Дукомман, Маріта Джераті, Кріс Еліотт, Стівен Тоболовскі, Анджела Петон, Рік Овертон, Робін Дьюк.

Рейтинг: IMDb 8,0

Цинічний і самозакоханий ведучий прогнозу погоди Філ, вирушає до славного міста Панксактоні. Саме там проходить знаменитий День бабака. Звірятко має прокинутися і традиційно «передбачити», як довго ще триватиме зима. Філу відверто нудно. Його все дратує і він з радістю псує настрій оточуючим та колегам. Серед них – і його новий продюсер Рита. Вона йому подобається, але це не зупиняє уїдливого ведучого. Коли вони збираються повернутися додому після свята, піднімається завірюха і телевізійникам доводиться заночувати у Панксатоні. Найцікавіше починається вранці – Філ з жахом розуміє, що знову йде День бабака. Він просто застряг у ньому і тимчасова петля все тугіше затягується на його шиї. Якщо втекти з пастки не можна, це означає, що потрібно спробувати розібратися в собі і можливо повністю змінити своє життя і характер. А ще знайти справжнє кохання.

Деякі глядачі вважають, що це найкращий фільм про кохання всіх часів.

Гарний рік

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 13

Рік виходу: 2006, США, Великобританія

Режисер: Рідлі Скотт

У ролях: Рассел Кроу, Маріон Котійяр, Еббі Корніш, Арчі Пенджабі, Дідьє Бурдон, Джанніна Фаціо, Альберт Фінні, Фредді Хаймор, Том Холландер, Рейф Сполл, Патрік Кеннеді, Бен Райтон, Валерія Бруні Тедескі.

Рейтинг: IMDb 6,6

Вічно занурений у роботу брокер Макс, змушений вирушити на кілька днів до Франції, щоб продати отриману від дядька спадщину – садибу та виноградники. Він поспішає скоріше повернутися до Лондона, де на нього чекають гроші, біржа та звичне життя. Але доля розпоряджається інакше. Сонячний Прованс, спогади дитинства та кохання змінюють усі. Потрібно лише зробити правильний вибір.

Складності перекладу

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 14

Рік виходу: 2003, США

Режисер: Софія Коппола

У ролях: Скарлетт Йоханссон, Білл Мюррей, Джованні Рібізі, Анна Феріс.

Рейтинг: IMDb 7,7

Дві самотні люди посеред величезного чужого міста. Він – напівзабута зірка кіно, що приїхав до Японії знятися у рекламі віскі. Вона – зовсім юна дівчина, що супроводжує у поїздці свого хлопця. Він – втомився від життя, 25-річного шлюбу та внутрішньої порожнечі. Вона весь час одна, тому що її супутник зайнятий роботою. Доля звела їх у барі готелю, де вони живуть і подарувала кілька дивних і прекрасних днів. Зовсім різні – вони страждають від відчуження та самотності, але їхня дивовижна дружба, яка весь час балансує на межі чогось більшого, зцілить від болю та невизначеності. Принаймні ненадовго.

Реальне кохання

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 15

Рік виходу: 2003, Великобританія

Режисер: Річард Кертіс

У ролях: ХьюГрант, Білл Найі, Кіра Найтлі, Кріс Маршалл, Емма Томпсон, Ліам Нісон, Колін Ферт, Алан Рікман, Мартіна МакКатчеон, Лора Лінні, Родріго Сантору, Хайке Макач, Мартін, Чиветел Еджіофор

Рейтинг: IMDb 7,6

Різдво – час чудес та справжнього кохання. І під цей ураган зимової казки потрапляють усі – прем’єр-міністр, який вийшов у тираж рокер, письменник, юний ловелас-невдаха і навіть пара порноакторів. На них усіх чекають дивовижні події, несподівані зміни та неймовірний святвечір. Кожен отримає від долі свою порцію щастя та кохання. Навіть ті, хто, здавалося, цього зовсім не хотів. Душевний фільм про кохання з чарівною ноткою Різдва.

Мої чорничні ночі

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 16

Рік виходу: 2008, США

Режисер: Вонг Кар-Вай

У ролях: Нора Джонс, Джуд Лоу, Наталі Портман, Френкі Фейзон, Майкл Мей, Рейчел Вайс, Девід Стратейрн, Чад Девіс, Джон Малло.

Рейтинг: IMDb 6,6

Симпатичний власник кафе, дівчина, яку кинув приятель, чорничний пиріг та довгі розмови про життя. Здається, вони знайшли один одного. Але іноді, щоб зрозуміти прості речі, необхідно пройти дуже довгий шлях. Елізабет вирушає в довгу подорож Америкою, намагаючись розібратися в собі та своїх почуттях. Її чекають нові знайомства, чужі історії кохання та повернення, яке все розставить на свої місця. А ще хлопець із кафе з найчудовішим чорничним пирогом на світі. Фільм про життя та кохання, в якому є і філософія та яскраві емоції.

Красуня

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 17

Рік виходу: 1990, США

Режисер: Гаррі Маршалл

У ролях: Джулія Робертс, Річард Гір, Ральф Белламі.

Рейтинг: IMDb 7,1

Ще одна історія про Попелюшку. Багатий бізнесмен наймає на кілька днів чарівну дівчину-повію. У їхніх відносинах все просто і зрозуміло – це звичайний діловий контракт. Вона надає йому послуги, він сплачує їй гроші. Але, які в будь-якій казці, трапляється диво. Працівниця ескорту виявляється настільки чистою, яскравою та цікавою супутницею, що наймач втрачає голову. Та й дівчина потрапляє до мережі його чарівності. Одним словом, дві самотні душі знаходять одна одну. Втім, без проблем не обійдеться. Тільки хіба може щось зупинити справжнє кохання. Ця картина без сумніву входить у топ фільмів про кохання до сліз.

Амелі

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 18

Рік виходу: 2001, Франція

Режисер: Жан-П’єр Жене

У ролях: Одрі Тоту, Матьє Кассовіц, Серж Мерлен.

Рейтинг: IMDb 8.3

Амелі – дівчина дивна, але мила. Її хобі – допомагати іншим знаходити своє щастя та сенс життя. Це їй непогано вдається. Ось тільки свою долю вона ніяк не може змінити. Декілька спроб завести відносини з тріском провалилися. Але якось у метро вона зустрічає хлопця, який щось шукає біля фотокабінки. Це рандеву стане доленосним їм обох. Тільки спершу буде трохи детектива, трішки ребусів та шарад, таємниці та розгадки, і у фіналі – довгоочікуваний хепі енд.

Вічне сяйво чистого розуму

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 19

Рік виходу: 2004, США

Режисер: Мішель Гондрі

У ролях: Джим Керрі, Кейт Уінслет, Елайджа Вуд, Кірстен Данст, Томас Джей Райан, Марк Руффало, Том Уілкінсон, Джейн Адамс.

Рейтинг: IMDb 8.3

Фантастична історія про майбутнє, в якому люди навчилися стирати спогади. Наприклад, про невдалий роман. Відкоригував пам’ять і жодних стресів, страждань та непотрібних жалю. Здавалося б, все так просто та ефективно. Однак, що може статися, якщо почуття головних героїв виявилися набагато сильнішими за звичайну симпатію. І щоразу вони зустрічаються знову, закохуються і… розлучаються. Дивовижна історія про те, що передові технології часом виявляються безсилі перед справжнім почуттям. Дуже красивий фільм про кохання, який вартий витраченого на нього часу.

Брудні танці

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 20

Рік виходу: 1987, США

Режисер: Еміль Ардоліно

У ролях: Дженніфер Грей, Патрік Суейзі, Джеррі Орбак, Джейн Брукер, Келлі Бішоп, Синтія Роудс, Джек Вестон, Лонні Прайс.

Рейтинг: IMDb 7,0

Літо, тропіки, курорт. Безтурботна дівчина з багатої родини Френсіс Хаусман на прізвисько «Бебі» насолоджується морем та відпочинком. Все змінюється в одну мить, коли вона ознайомиться з харизматичним танцюристом Джонні. Стріла амура пронизує молоде серце. Але між ними стоять суспільна нерівність та забобони. Натомість танці – яскраві, запальні, відверті, як саме кохання – зближують. Інтриги, ревнощі, упереджене ставлення батьків дівчини – їм доведеться вирішити чимало проблем та перевірити на фортецю свої почуття, щоб станцювати свій головний танець сезону. Розкішний молодіжний фільм про кохання.

Секс і нічого особливого

Фільми про кохання, які варто подивитися - рис. 21

Рік виходу: 2018, Україна

Режисер: Ольга Ряшина

У ролях: Роман Луцький, Сергій Притула, Анжеліка Ніколаєва.

Рейтинг: IMDb – 6.3

Вікові обмеження: 18+

У житті чоловіків трапляється всяке. Наприклад, вони роблять коханій дівчині пропозиції руки та серця, а вона каже їм ні. У Сергія все значно сумніше, відмову він отримав через проблеми у ліжку. Засмучений хлопець вирушає куди очі дивляться, а дивляться вони у бік Праги. Там він збирається відзначити із приятелем новорічні свята. Знайомство зі стриптезеркою надає ситуації пікантності. Працівниця пілона обіцяє зробити із Сергія справжнього мачо. Але не так було, у полі зору з’являється колишня наречена.

Комедія є адаптацією канадської картини «Мої сексуальні пригоди», і входить до 10 найкасовіших українських картин усіх часів

Також можливо буде цікавою наша добірка новорічних фільмів.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , ,