Освітянин Ігор Лікарчук запропонував ввести жорсткі штрафи для учнів за прогули і неприпустиму поведінку у школах.

За словами колишнього керівника Українського центру оцінювання якості освіти та доктора педагогічних наук, ситуація з неналежною поведінкою у школах погіршується, і введення штрафів може бути ефективним рішенням.

Лікарчук в інтерв’ю OBOZ.UA заявив, що безоплатне навчання стало посміховиськом, а слово вчителя втратило вагу. Він пропонує використання адміністративних засобів покарання для запобігання неприпустимій поведінці учнів. Однак такі пропозиції можуть порушити конституційні права громадян і не мати позитивного сприйняття у суспільстві.

Він додав, що законодавство не встановлює обов’язок отримання загальної середньої освіти до 18 років, тож можливе застосування каральних заходів навіть у пізньому віці.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За його словами, поки не буде законодавчого врегулювання умов отримання освіти та відповідальності за їх порушення, школам доведеться самостійно розв’язувати питання про покарання учнів, аби уникнути деградації освітнього процесу.

Популярне: