Головна Новини Світ США США вже передали Україні ATACMS. Стало відомо, коли відбулися ці поставки
commentss НОВИНИ Всі новини

США вже передали Україні ATACMS. Стало відомо, коли відбулися ці поставки

Агентства Reuters і АР вийшли із матеріалами, в яких із посиланням на анонімного американського чиновника повідомляють, що Сполучені Штати вже передали Україні ракети ATACMS. Буцімто вони надійшли в країну ще у березні

24 квітня 2024, 20:25
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати ще до того, як Конгрес схвалив рішення про виділення допомоги Україні, на умовах таємності відправили в Україну далекобійні ракети ATACMS. За інформацією західних журналістів, саме ці ракети були у складі пакету військової допомоги на суму в 300 мільйонів доларів, який був підписаний американським президентом Джо Байденом минулого місяця, тобто у березні.

США вже передали Україні ATACMS. Стало відомо, коли відбулися ці поставки

Ракета ATACMS

Хоча західні ЗМІ не називають точну кількість далекобійних ракет, які були відправлені в Україну, все ж підкреслюють, що мова йде про їх значну кількість.

Більше того, стверджують американські журналісти, Україна вже використала ці ракети 15 та 17 квітня, коли завдала ударів по окупованому Бердянську та одному із аеродромів в анексованому Криму.

За інформаціє західних агентств, нібито Пентагон спершу не хотів передавати ATACMS Києву, оскільки  побоювався, що такі дії зашкодять бойовій готовності Сполучених Штатів. Також в Міноборони Америки боялись, що Україна застосує їх ракети для того, щоб наносити удари по території країни-агресора. Проте, відзначають журналісти, думка Білого дому щодо надання Києву ракет кардинально змінилася після того, як РФ використала під час ракетного удару по Україні балістичні ракети з Північної Кореї. Також на надання Києву АTACMS вплинули і удари РФ по критичній інфраструктурі України, хоча буцімто Штати попереджали РФ цього не робити.

Окрім того, західні ЗМІ повідомляють, що остаточне рішення про передачу Україні далекобійних ракет було остаточно прийнято ще у середині лютого. Тоді на нараді по нацбезпеці це рішення було підтримано одностайно.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що окупанти вже істерили із приводу того, що ракетний удар по аеродрому в Джанкої був завданий саме американськими ракетами.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Гарик

24 квітня 2024, 20:49

Отчитываться перед путиносранцами ,было не обязательно..Сюрпрайз!!.


Новини