Головна Новини Політика зовнішня політика Уряд підлив масла у вогонь. Яке рішення прийняв щодо чоловіків за кордоном
commentss НОВИНИ Всі новини

Уряд підлив масла у вогонь. Яке рішення прийняв щодо чоловіків за кордоном

Уряд прийняв постанову, в якій заборонив пересилку закордонних паспортів та паспортів громадян України за кордон. Тепер чоловіки призовного віку можуть їх отримати виключно в Україні

24 квітня 2024, 21:07
Поділіться публікацією:

Уряд своєю постановою, фактично, підтримав рішення МЗС щодо чоловіків мобілізаційного віку, які знаходяться за кордоном і ускладнив їм життя.

Уряд підлив масла у вогонь. Яке рішення прийняв щодо чоловіків за кордоном

Закордонний паспорт

Зокрема, Кабмін він заборонив будь-яку пересилку закордонних паспортів та паспортів громадян України за кордон. У постанові уряду йдеться про те, що ці документи чоловіки віком від 18 до 60 років можуть отримати тільки в територіальному органі/територіальному підрозділі ДМС.

"Пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється",
– про це сказано в постанові уряду.

При цьому підкреслюється, що ці правила не будуть стосуватися тих чоловіків, які мають дозвіл на перетин кордону.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що з 23 квітня українські чоловіки призовного віку не можуть отримати доступ до послуг, які надаються у консульствах, доки вони не обновлять свої військово-облікові данні.

Відомо, що чоловіки за кордоном, не можуть отримати закордонні паспорти. Зокрема, у Польщі вони навіть влаштували блокаду паспортного сервісу ДП "Документ" і вимагають, щоб їм видали документи, за які вони заплатили. При цьому чоловіки мають намір тримати паспортний сервіс в блокаді поки їх вимоги не будуть виконані. Вони закликають їм приносити їжу та ліки, бо вони не мають наміру покидати приміщення сервісу.

На таку поведінку відреагували в ЗСУ і заявили, що така заповзятість чоловіків дуже знадобилася б на фронті. Також там додали, що не можна говорити про обмеження прав тих чоловіків, які втекли із України, залишивши інших воювати без перерви і відпочинку за збереження країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини