Головна Новини Світ Китай Нові амбіції Китаю: чого прагне Пекін
commentss НОВИНИ Всі новини

Нові амбіції Китаю: чого прагне Пекін

Китай прагне бути гарантом стабільності в усьому світі

24 квітня 2024, 21:24
Поділіться публікацією:

Активізація Китаю свідчить про його бажання виступити гарантом стабільності в усьому світі, зокрема в Україні та на Близькому Сході, вважає політичний експерт Валерій Клочок.

Нові амбіції Китаю: чого прагне Пекін

Китай набирає вагу на міжнародній арені. Фото з відкритих джерел

"Лідер Китаю відверто говорить про готовність домовлятися про припинення війни в Україні. Пекін пропонує свій мирний план, в якому прописана суверенність всіх країн світу. Активізація Сі Цзіньпіна, заплановані ним вояжі до Європи, поїзда Олафа Шольца і майбутній візит Джорджи Мелоні до Китаю вказують на дуже тонку політичну гру американців і китайців за посередництва європейців", – наголосив Валерій Клочок.

На думку політолога, підготовка Росією нового наступу, запланований на червень мирний саміт у Швейцарії, активізація переговорів між Китаєм і європейськими країнами та готовність Конгресу США після тривалої паузи виділити допомогу Україні можуть свідчити про наближення певного "моменту істини".

Крім того, відзначив експерт, Китай намагається виступити гарантом стабільності на Близькому Сході, позаяк вів переговори з Тегераном перед атакою Ірану на Ізраїль, що говорить про його прагнення бути гарантом стабільності в усьому світі. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дональд Трамп змінив позицію щодо виділення допомоги Україні, аби схилити на свій бік прихильників республіканки Нікі Хейлі, яка вибула з виборчих перегонів, переконаний політичний експерт Олег Саакян. Своєю поступливістю Трамп заодно продемонстрував не надто лояльним до нього виборцям-республіканцям, що Республіканська партія має вплив на нього та здатна змінювати його позицію в інтересах партії.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що представник РПЦ Федір Лук'янов запропонував оголосити сатанізм екстремістською і деструктивною ідеологією в Росії. Він заявив, що міжнародний рух “сатанізм” має бути оголошений екстремістською і деструктивною ідеологією. У випадку визнання сатанізму екстремістською ідеологією для адептів віри в диявола буде передбачено покарання за трьома статтями кримінального кодексу РФ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини