close-btn

Ощадбанк розповів про перебіг програми «Моя безбар'єрність»

Серед головних досягнень в рамках програми Ощадбанку «Моя безбар’єрність» — збільшення кількості інклюзивних відділень, нові стандарти обслуговування та навчальний курс «Інклюзивно привітні»

Форум «Моя безбар’єрність»

Форум «Моя безбар’єрність». Фото: oschadbank.ua

Ощадбанк прозвітував про перші результати своєї інклюзивної програми «Моя безбар’єрність». Це відбулось на однойменному форумі в Києві, що відбувся за ініціативи Ощаду та Visa.

Головною метою заходу було продовження діалогу та об’єднання зусиль навколо запровадження інклюзивного суспільства серед лідерів думок та бізнес-спільноти, йдеться в пресрелізі банку.

Інклюзивна програма Ощаду «Моя безбар’єрність» стартувала в жовтні 2023 року. Що стосується напряму фізичної доступності відділень, то за неповних пів року, статус інклюзивних отримали ще 87 відділень банку. Відповідно оновлено брендбук Ощаду.

Читайте також: Скільки заробив Ощадбанк у 2023 році: названо суму

Також в Ощадбанку розроблено та прийнято нові стандарти обслуговування людей з інвалідністю та окремо ветеранів. А для реалізації нової сервісної моделі банк розпочав масштабну навчальну програму для своїх співробітників «Інклюзивно привітні», яка складається з офлайн- та онлайн-тренінгів.

Окрім того, Ощад долучився до проєктів, що допомагають створити інклюзивне середовище в Україні. Так, у січні 2024 року разом з Visa та іншими партнерами банк посприяв відкриттю першого мобільного реабілітаційного модуля, який створено благодійним фондом «Майнді». Ключова мета — надання безплатних психологічних та реабілітаційних послуг ветеранам, сім’ям захисників та українцям, що постраждали від російської агресії.

Вас може зацікавити: Ощадбанк та Elvorti запустили нову програму фінансування для аграріїв

Банк та платіжна система також підтримали створення ютуб-шоу «Відвал ніг», в якому ветеран війни Олександр Терен інспектує українські міста на предмет безбар’єрності. Перелік подібних ініціатив Ощадбанку постійно збільшується.

«Поступове запровадження безбар’єрності – вимога часу. Ми маємо спільно пройти цей шлях, адже цього вимагають норми ЄС, частиною якого ми прагнемо стати. Це потрібно людям з інвалідністю, які вже втомилися чекати, доки наші міста стануть дружніми до них. Це наш борг перед ветеранами та ветеранками, які мужньо боронять нашу державу і очікують, що суспільство віддячить їм за це, коли вони повернуться до мирного життя. Імплементація безбар’єрних рішень – завдання для всіх стейкохолдерів: держави, бізнесу та громадського сектору», – зазначив Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.

Нагадаємо, з 15 квітня ветерани-підприємці можуть приєднатися до нової програми Ощадбанку – «Бізнес 4.5.0». Участь у програмі доступна для ветеранів, ветеранок, членів їхніх родин та для тих підприємств (юридичних осіб), де 30% працівників – колишні захисники України.

Ознайомтеся з іншими популярними матеріалами:

Банки знизили ставки по кредитах і депозитах для населення

Хто отримав найбільше кредитів на житло за програмою єОселя

Ощадбанк запровадив платежі за допомогою QR-коду в ОщадPAY

google news