Сунак та Шольц обговорили підтримку України — підсумки зустрічі

Ріші Сунак і Олаф Шольц. Фото: bundesregierung.de

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак після візиту до Польщі прибув до Німеччини. З військовими почестями його зустрів канцлер ФРН Олаф Шольц. Сторони обговорили подальшу співпрацю у підтримці України та зазначили, що найближчим часом пріоритетом для Лондона та Берліна буде передача Києву засобів ППО, безпілотних систем, артилерії та боєприпасів, а також навчання українських військових, повідомляє FREEДОМ.

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що Німеччина продовжує бути найбільшим прихильником України у Європі.

“Разом із Великою Британією ми продовжимо залишатися двома країнами, які роблять найбільше, що важливо для оборони. Я вже говорив про три батареї Patriot (“Петріот”), і це те, що потрібно негайно. Можливо, мені вдасться поєднати це з надією, що й інші країни, які також мають системи Patriot, тепер також подивляться, чи зможуть вони обійтися без такої системи, попри всі власні вимоги безпеки. Тому що всі вони разом можуть змінити ситуацію та значно посилити протиповітряну оборону України”, — зазначив він.

Ріші Сунак звернув увагу, що зустріч відбувається в той час, як у Європі вирує війна, а по всьому світу зростають нові загрози.

“Сьогодні Німеччина стала лідером у виробництві озброєнь. І я вітаю ваше історичне рішення щодо збільшення видатків на оборону. Це зробили також Велика Британія та інші країни Європи. Ми стоїмо тут як непохитні союзники по НАТО і два найбільші європейські військові партнери України. І разом ми продовжимо надавати їй непохитну підтримку, — наголосив прем’єр-міністр Великої Британії.

Він погодився з Шольцем, що підтримка триватиме стільки, скільки потрібно.

Читайте також: Це справді потрібно Україні на полі бою: найбільший пакет військової допомоги передала Велика Британія (ВІДЕО)

Раніше, 23 квітня, прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак та генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг прибули до Варшави для переговорів із прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

Прямий ефір