RU
 

Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків

Текст: ,  24 квітня 2024, 23:53
0
13217
Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків
Фото: orientalreview.org
Польща може відправити українських чоловіків додому

Польський урядовець зазначив, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських чоловіків у готелях і кафе, і чують, скільки зусиль Польща має докласти, щоб допомогти Україні.

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова за необхідності допомогти Україні повернути своїх чоловіків призовного віку, щоб вони допомогли у війні проти Росії. Про це він сказав у середу, 24 квітня, в інтерв’ю Polsat News.

Міністр нагадав, що Польща і раніше пропонувала допомогти Україні, щоб військовозобов'язані чоловіки повернулися на батьківщину.

"Я думаю, що багато поляків обурюються, коли бачать молодих українських чоловіків у готелях і кафе, і чують, скільки зусиль ми повинні докласти, щоб допомогти Україні", - сказав він.

Водночас Косіняк-Камиш не розкрив деталей того, як саме Польща буде допомагати.

"Будь-яка підтримка можлива", - сказала він про те, як би Польща відреагувала, якби Київ попросив допомоги у поверненні додому тих, хто може втратити право на перебування в Польщі після закінчення терміну дії їхніх паспортів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою українські чоловіки призовного віку більше не зможуть отримати закордонні паспорти та паспорти громадянина України за межами України. Після цього у Варшаві 300 українських чоловіків заблокували паспортний сервіс.

"Консульський котел": Бунт українців у Варшаві

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

ТЕГИ: Польшамужчиныукраинцы
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі