РФ заветувала резолюцію ООН про заборону ядерної зброї у космосі

З 15 країн лише Росія виступила проти документа, який би закликав усі країни не розробляти та не розгортати ядерну зброю чи іншу зброю масового знищення в космосі.
РФ заветувала резолюцію ООН про заборону ядерної зброї у космосі

Росія у середу, 24 квітня, наклала вето на резолюцію ООН, яка закликає всі країни запобігти небезпечним перегонам ядерних озброєнь у космічному просторі, передає AP.

Зазначається, що ініціаторами резолюції виступили США та Японія.

За цю резолюцію проголосувало 13 країн із 15. Лише Росія виступила проти, а Китай утримався.

Резолюція закликала б усі країни не розробляти та не розгортати ядерну зброю чи іншу зброю масового знищення в космосі, як це заборонено міжнародним договором 1967 року.

Після голосування посол США Лінда Томас-Грінфілд нагадала, що президент Росії Володимир Путін заявив, що Москва не має наміру розміщувати ядерну зброю в космосі.

"Сьогоднішнє вето викликає запитання: чому? Якщо ви дотримуєтесь правил, чому ви не підтримаєте резолюцію, яка їх підтверджує? Що ви можете приховувати? Це дивно. І це соромно", - сказала представниця США.

У свою чергу постпред Росії в ООН Василь Небензя назвав резолюцію "абсолютно абсурдною і політизованою" і заявив, що вона не йде достатньо далеко в забороні всіх видів зброї в космосі.

Раніше стало відомо, що Росія спільно з Китаєм планує розмістити ядерну енергоустановку на Місяці. Її планується доставити на супутник Землі в автоматичному режимі, зазначили у Роскосмосі.

Ядерна зброя у космосі. У США б'ють на сполох

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp


Не пропусти інші цікаві статті, підпишись:
Ми в соціальних мережах
x
Для зручності користування сайтом використовуються куки. Докладніше...
This website uses Cookies to ensure you get the best experience on our website. Learn more... Ознайомлений(а) / OK