Без опадів: якою буде погода у Дніпрі 25 квітня

У Дніпрі 25 квітня очікується хмарна з проясненнями погода, без опадів. 

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Укргідрометцентр.

Прогноз погоди у Дніпрі

25 квітня у Дніпрі буде хмарно з проясненнями, опадів не очікується. Температура повітря +23…+25 градусів. Вітер південно-східний, силою 5-10 метрів на секунду.

Прогноз погоди в Україні

“Невеликі дощі очікуються в ніч на четвер, 25 квітня, на північному сході України, на Прикарпатті та Закарпатті, удень у західних, Житомирській, Вінницькій областях помірні, на Київщині невеликі дощі, вдень місцями грози; на решті території без опадів. У більшості областей України, крім сходу, вночі та вранці місцями туман. Вітер у західних областях північно-західний, на решті території південно-східний, 5-10 м/с. Температура у західних областях уночі 1-6 тепла, удень 9-14 тепла; на решті території вночі 4-9, удень 17-22 тепла”, – повідомили в Укргідрометцентрі.

Без опадів: якою буде погода у Дніпрі 25 квітня

Народні прикмети й традиції на 25 квітня

Серед наших предків існувало чимало цікавих прикмет на цей день:

  • якщо високо в небі видно веселку — буде ясна погода;
  • сонячний і ясний день — літо буде спекотним;
  • почути, як кує зозуля — вже не буде морозів;
  • увесь день голосно співають птахи — погода покращиться;
  • різко похолодало — в травні ще будуть заморозки;
  • сонячний день, але квіти закриті — чекайте на погіршення погоди.

В давнину цього дня збирали кропиву, щоб з неї приготувати настій, яким протирали вікна та двері. Існувало повір’я, що він допомагає відлякати нечисту силу. А ще над вхідними дверима вішали вінок зі свіжої кропиви.

25 квітня в Україні та світі

Без опадів: якою буде погода у Дніпрі 25 квітня

25 квітня святкують Міжнародний день фінансової незалежності. Подія присвячена інформуванню людей про важливість фінансової незалежності та розповідає про ті кроки, які необхідні, щоб її досягти. Фінансова незалежність — це стадія, коли дорослі люди отримують активи, котрі можуть достатньою мірою покрити витрати на життя без необхідності виснажливої праці.

Також сьогодні День обізнаності про батьківське відчуження. Важливе нагадування про те, яку мовчазну боротьбу ведуть діти і батьки, що потрапили у батьківське відчуження.  Відчуження батьків є процесом, через який дитина віддаляється від своїх батьків (чи лише одного з батьків) через психологічні маніпуляції.

25 квітня Всесвітній день поріднених міст. Подія була започаткована ще 1963 року. Після закінчення Другої світової війни у Франції створили Всесвітню федерацію поріднених міст. Це неурядова організація, яка підтримує ідею міст-побратимів для встановлення між ними доброзичливих відносин.

Також 25 квітня святкують Міжнародний день делегата. Молоде свято, яке було створене 2019 року за ініціативи ООН. Його головна мета полягає у тому, щоб підвищити поінформованість суспільства про вагому роль делегатів.

А ще 25 квітня День перукаря. Професійне свято. Перукар допомагає людині мати доглянутий вигляд, створити власний імідж та стиль. Перукарське мистецтво виникло дуже давно. Воно було відоме ще в Стародавньому Єгипті у V столітті до н.е.

25 квітня святкують Всесвітній день пінгвінів. Важлива екологічна подія, дата якої була обрана на честь початку міграції цих тварин на північ для продовження свого роду.

25 квітня Міжнародний день дівчат в інформаційно-комунікаційних технологіях. Припадає щороку на четвертий четвер квітня. До нього організовуються різноманітні марафони, під час яких жінки діляться своїм досвідом із молодшим поколінням.

Нагадаємо, у Дніпрі відшкодовують збитки, завдані об’єктами благоустрою комунальної власності та їхніми елементами під час негоди.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: , ,