Головна Новини Світ США Україна втратила території на сході: у Білому домі назвали винних
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна втратила території на сході: у Білому домі назвали винних

Джейк Салліван визнав, якби допомога США прийшла Україні вчасно, Авдіївка та низка інших територій залишилися б під українським прапором

25 квітня 2024, 07:15 comments2454
Поділіться публікацією:

Багатомісячна затримка схвалення допомоги Україні в Конгресі США не пройшла безслідно для Києва. Українські війська не змогли втримати низку своїх територій на сході країни, зокрема Авдіївку. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

Україна втратила території на сході: у Білому домі назвали винних

Джейк Салліван. Фото: з відкритих джерел

Радник зазначив, що через затримку з американською допомогою Україна була змушена економити боєприпаси, наслідком чого стала втрата територій.

"І, хоча сьогоднішнє оголошення (про початок надання допомоги – ред.) є дуже гарною новиною для України, вони все ще перебувають під серйозним тиском на полі бою, і цілком можливо, що Росія може отримати додаткові тактичні переваги найближчими тижнями", — сказав Салліван.

Радник голови Білого дому наголосив, факт полягає у тому, що нам знадобиться деякий час, щоб вибратися з ями, яка утворилася за шість місяців затримки прийняття Конгресом додаткової допомоги", — додав радник Байдена.

Водночас, за словами Саллівана, українські війська в очікуванні допомоги від США змогли завдати "значних втрат" Росії. З початку 2024 року, за оцінками американської влади, Україна знищила понад 700 російських броньованих машин та приблизно 250 російських танків, "у цей час Росії довелося продовжувати кидати своїх солдатів у бій без належної підготовки та спорядження".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Сенат (верхня палата парламенту) США підтримав законопроект, згідно з яким Україна отримає допомоги майже на 61 млрд доларів. Президент Джо Байден також оперативно підписав цей документ, після чого США обіцяють одразу виділити пакети для задоволення негайних оборонних потреб Сил оборони України. А потім зосередяться і на забезпеченні довгострокової стратегії щодо відображення російської агресії. Про що говорять ці рішення – і до чого можуть призвести як у тактичному, так і у стратегічному плані? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Oleg

28 квітня 2024, 21:22

А тепер що америка виявляється винною в тому що не надала зброю раніше? А от чому Україна не виробляе свою зброю? Так багато підприємств які могли б працювати на фронт зараз стоять та нікому немає до цього справи. Росія зразу ж почала переводити підприємства на часткове війскове виробництво. А Україна? гроші з америки треба так? Більше не будемо збирати в Америці гроші на перемогу. Нехай викручуються як можуть якщо не в змозі самі навіть спробувати виробляти своі набої та ракети!

погляд зі сторони

27 квітня 2024, 15:52

не пробуксовка допомоги від США винна у втраті територій Україною і погіршенням ситуації на фронті. Це вина ЗЕкоманди, яка просрала два роки СВО, Україна офіційно не визнала СВО війною як і раша, ЗЕкомандос надіялась тільки на західну допомогу і розкрадали певні кошти. З таким керівництвомУкраїні не бачити звільнення окупованих територій - не виробляючи власної зброої і при 100% залежності від західних подачок, проблематичним стає подальше існування України як незалежної держави. Захід втрачає інтерес до проблем України, дякуючи діям ЗЕвлади! ЗЕпропоганда з початку вторгнення манділа: у раші от от закінчуються ракети і озброєння , армія деморалізована, алкашня і т.д. Нам брехали, брешуть і по сьогоднішній день - винний будь хто тільки не ЗЕкомандос - без належної освіти, досвіду роботи в державних структурах, командувати військами - та щей в такий складний час!


Новини