Головна Новини Світ Німеччина У Німеччині відповіли, чи повертатимуть українських чоловіків в Україну
commentss НОВИНИ Всі новини

У Німеччині відповіли, чи повертатимуть українських чоловіків в Україну

Німеччина прокоментувала заборону на отримання консульських послуг для українських чоловіків за кордоном.

25 квітня 2024, 08:22
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Україна припинила надавати деякі послуги українським чоловікам за кордоном, зокрема щодо видачі або оновлення закордонних паспортів. На такі дії відреагували у Німеччині та пояснили, що будуть робити з українськими чоловіками в країні. 

У Німеччині відповіли, чи повертатимуть українських чоловіків в Україну

Німеччина не висилатиме українських чоловіків з країни. Фото з відкритих джерел

Представник МВС Німеччини Максиміліан Каль прокоментував інформацію щодо можливих наслідків для українських чоловіків призовного віку, які втратять доступ до консульських послуг. За його словами, така ситуація не вплине на статус українських біженців, зокрема і чоловічої статті.

"Я впевнений у тому, що це не вплине на статус тих, хто потребує захисту біженців з України, незалежно від того, чи йдеться про жінок, яких серед таких біженців переважна більшість, чи чоловіків", — сказав Каль.

Крім того, представник МВС Німеччини наголосив, що українці мають подібний статус у всіх країнах ЄС, адже були змушені залишити Україну через війну спровоковану Росією.

Однак, рішення української влади щодо призупинення надання консульських послуг для українських чоловіків віком 18-60 років, офіційні особи Німеччини відмовляються коментувати.

"Це суверенне рішення України, яке я не можу коментувати від імені МЗС ФРН", — заявив представник МЗС Німеччини Крістіан Вагнер

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі заявили про можливість "будь-якої підтримки" для повернення українських чоловіків в Україну. За словами польського міністра оборони, поляків обурюють українські чоловіки призовного віку, які відпочивають в кафе та готелях.

Також "Коментарі" писали про те, чого добилась українська влада забороною на надання консульських послуг для чоловіків за кордоном.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини