Головна Новини Суспільство Війна з Росією Не лише союзники РФ: Кулеба розповів, хто на Заході хоче переговорів із Путіним
commentss НОВИНИ Всі новини

Не лише союзники РФ: Кулеба розповів, хто на Заході хоче переговорів із Путіним

Дмитро Кулеба звернув увагу, що Україна 8 років вела переговори щодо миру з РФ, які закінчилися повномасштабним вторгненням

25 квітня 2024, 08:27 comments1855
Поділіться публікацією:

Переговорів, що називається тут і зараз із путінським режимом про мир, вимагають не лише відверті прихильники Володимира Путіна, а й просто наївні люди, які не розуміють Росію та той режим, який зараз її очолює. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "The Guardian" зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Не лише союзники РФ: Кулеба розповів, хто на Заході хоче переговорів із Путіним

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

Глава МЗС України зазначив, що з 2014 року і до повномасштабного вторгнення у 2022 році Київ провів "200 раундів переговорів" з Кремлем.

Дмитро Кулеба заявив, що серед тих людей, які сьогодні закликають до мирних переговорів із РФ, справді є такі, хто "грає за Путіна". Але не все.

На думку топ-дипломата, дехто підтримує ідею переговорів через наївність. Натомість Дмитро Кулеба виділяє в окрему категорію тих, хто "не розуміє ні Росії", ні її президента. Ці люди помилково переконані, що переговори слід вести навіть із всесвітнім злом.

На переконання українського міністра, Володимир Путін погодиться взяти участь у справді змістовних переговорах лише тоді, коли його військова позиція буде "близька до краху". Щоб дійти до цього моменту, Україні слід дотримуватись подвійної стратегії: "успіх на полі бою" та коаліція країн, яка підтримає "формулу миру" Володимира Зеленського.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на тлі активізації миротворчого кейсу в ракурсі російсько-української війни, глава МЗС країни-агресора РФ Сергій Лавров виступив із низкою заяв щодо гіпотетичних мирних переговорів з Україною. Серед іншого заявив, що у разі таких не буде жодних пауз у бойових діях. А також – що Швейцарія, де у червні пройде іннагураційний саміт світу, не підходить РФ для переговорів. Хоч її туди не запрошували. Про що говорять російські ігри із переговорною темою, що важливо розуміти Україну? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини