Головна Новини Світ США Допомога у війні: у Байдена відповіли, як довго зможуть бути разом з Україною
commentss НОВИНИ Всі новини

Допомога у війні: у Байдена відповіли, як довго зможуть бути разом з Україною

Радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван запевняє, що ресурсів достатньо для того, щоб підтримувати Україну протягом усього 2024 року

25 квітня 2024, 08:50 comments1208
Поділіться публікацією:

Конгрес США схвалив пакет допомоги Україні, документ підписав американський президент Джо Байден. Наразі в адміністрації з'явилися всі важелі та ресурси для подальшої підтримки України у її боротьбі за незалежність. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван.

Допомога у війні: у Байдена відповіли, як довго зможуть бути разом з Україною

Допомога Україні. Фото: з відкритих джерел

Радник наголосив, після схвалення допомоги, США тепер мають достатньо ресурсів для того, щоб підтримувати Україну протягом усього 2024 року.

"Я справді очікую, що з тією кількістю ресурсів, які ми маємо зараз, ми можемо продовжувати забезпечувати Україну тим, що їй потрібно протягом 2024 року", – сказав Джейк Салліван.

Зазначимо, під час цього ж брифінгу Джейк Салліван визнав, що багатомісячна затримка схвалення допомоги Україні в Конгресі США не пройшла безвісти для Києва. Українські війська не змогли утримати низку своїх територій на сході країни, зокрема Авдіївку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Сенат (верхня палата парламенту) США підтримав законопроект, згідно з яким Україна отримає допомоги майже на 61 млрд доларів. Президент Джо Байден також оперативно підписав цей документ, після чого США обіцяють одразу виділити пакети для задоволення негайних оборонних потреб Сил оборони України. А потім зосередяться і на забезпеченні довгострокової стратегії по відображенню російської агресії. Про що говорять ці рішення – і до чого можуть призвести як у тактичному, так і у стратегічному плані? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини