Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали умови для України щодо використання ракет ATACMS
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали умови для України щодо використання ракет ATACMS

Україна отримала зобов'язання від США, які стосуються використання далекобійних ракет ATACMS.

25 квітня 2024, 09:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Сполучених Штатах очікують, що Україна виконуватиме свої зобов'язання щодо застосування на війні проти Росії ракет ATACMS. За словами радника президента США з питань національної безпеки Джейка Саллівана, головна умова для України – це використання ракет лише на території свої країни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Укрінформ".

У США назвали умови для України щодо використання ракет ATACMS

Радник національної безпеки США Джейк Салліван. Фото з відкритих джерел

Адміністрація Байдена вказує, що передала Україні ракети ATACMS, адже впевнена, що Київ буде дотримуватись зобов’язань щодо застосування американської зброї лише на українській території.

"Ми мали достатньо часу, аби перевірити, як українське керівництво виконує зобов’язання, яке вони взяли на себе щодо застосування систем, у тому числі HIMARS, запевнивши, що використовуватиме їх лише на українській суверенній території", — сказав радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

Крім того, Салліван наголосив, що раніше Україна дотримувалась своїх обіцянок і не застосовувала американську зброю для ударів по Росії.

"Тому ми впевнені, що вони виконуватимуть і ці зобов’язання", — додав Джейк Салліван.

Зазначимо, що в пакеті допомоги від США ракети ATACMS вказані, як снаряди до HIMARS. Крім того, адміністрація Байдена офіційно підтвердила, що Україна вже отримувала далекобійні ракети ATACMS у попередньому пакеті допомоги.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що аналітики Інституту вивчення війни пояснили, чи зможуть далекобійні ракети ATACMS переламати хід війни в Україні.

Також "Коментарі" писали про реакцію США на рішення Росії заблокувати резолюцію щодо заборони розміщувати ядерну зброю в космосі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини