Головна Новини Суспільство події ЗМІ пояснили, який сценарій війни в Україні призведе до розколу Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

ЗМІ пояснили, який сценарій війни в Україні призведе до розколу Європи

У разі переобрання Трампа найбільш вибухонебезпечною темою для європейців загалом стане Україна

25 квітня 2024, 09:42
Поділіться публікацією:

Повернення Дональда Трампа до Білого дому може стати потужним чинником розколу Європи, адже представник Республіканської партії зайняв неоднозначну позицію щодо України. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Le Monde".

ЗМІ пояснили, який сценарій війни в Україні призведе до розколу Європи

Дональд Трамп. Фото: із відкритих джерел

Видання звертає увагу, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан став першим європейським лідером, який привітав Дональда Трампа як кандидат. Пізніше ще два політики перетнули Атлантику, щоб зустрітися з Трампом – Девід Кемерон, міністр закордонних справ Великобританії, та президент Польщі Анджей Дуда.

"Підхід британця був чітко сформульований – виступати за виділення допомоги Україні в Конгресі – і він поінформував про це Білий дім. Думка поляка, навпаки, була більш двозначною. Дуда не приховував своєї симпатії до Трампа, коли останній займав Овальний кабінет. Він навіть запропонував йому створити американську базу в Польщі, яку він назвав би "Форт Трамп", — йдеться в публікації.

Наголошується, що про наступного європейського відвідувача ще не оголошено, але реальний трансатлантичний трафік, за яким варто стежити, обов'язково посилиться, якщо Трамп буде обраний 5 листопада. Гіпотеза, яка викликала паніку в деяких посольствах відколи стала можливою, може виявитися потужним чинником розколу Європи.

"Орбан, швидше за все, вже має квиток на церемонію інавгурації в кишені, але інші, можливо, захочуть дотримати невелику затримку в плані пристойності. Що стосується канцлера Німеччини Олафа Шольца та президента Франції Еммануеля Макрона, у кожного з них будуть різні проблеми", – йдеться у матеріалі.

Вказується, що у разі переобрання Трампа найвибухонебезпечнішою темою для європейців загалом стане Україна.

"Оскільки Трамп вихвалявся, що здатний вирішити питання "за 24 години", важко уявити, як у нинішніх умовах конфлікту таке "вирішення" може бути вигідним для Києва. Проте деякі європейські країни, особливо на півночі та сході, а тепер і Франція вважає, що безпека Європи залежить від поразки Росії в Україні", — йдеться у публікації.

Журналісти зазначають, що серед можливих сценаріїв найгірший — це переговори, і Європу може очікувати розкол, якщо цей сценарій буде реалізований.

Читайте також на порталі "Коментарі" — програв битву за Україну: ЗМІ навали фатальну помилку Трампа і що на нього чекає далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини