В Одесі два нові депутати, а ще одного позбавили мандата

В Одесі два нові депутати, а ще одного позбавили мандата.

В Одесі два нові депутати, а ще одного позбавили мандата. Фото: omr.gov.ua

Події
25 квiтня 10:16

В Одесі депутата від ОПЗЖ позбавили мандата та призначили двох нових від "Європейської Солідарності" та від "Слуги народу". Про це стало відомо під час засідання чергової сесії держкорону 24 квітня.

Так, Марина Бойко від "Європейської Солідарності" стала наймолодшим депутатом VIII скликання Одеської міськради, нещодавно їй виповнилося 24 роки. Вона очолює одеську "Солідарну молодь" – молодіжну організацію ЄС, а також є заступником керівника секретаріату обласної партійної організації. Крім того, є організатором та учасницею акцій, зокрема на підтримку української мови.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Андрій Шарашидзе від "Слуги народу" займається підприємництвом. За даними "Опендатабот" реєстрами, він є власником компаній "Савранська сироварня", "Палатино" та фермерського господарства "Саврань-2018". Став широко відомий українцям скандалом. Російські та грузинські спецслужби заявили, що саме він стоїть за спробами доставити вибухівку через Тбілісі для організації терактів на території РФ. Однак сам він це заперечує.

Марина Бойко та Андрій Шарашидзе, депутати Одеської міськради. Марина Бойко/facebook.com, Андрій Шарашидзе/facebook.comМарина Бойко та Андрій Шарашидзе, депутати Одеської міськради. Марина Бойко/facebook.com, Андрій Шарашидзе/facebook.com

Більше не депутат Віктор Баранський. Він пройшов від партії "Опозиційна платформа – За життя". До цього був депутатом Одеської обласної ради від "Опозиційного блоку". У 2012 та 2019 роках балотувався до Верховної Ради.

Зараз він фігурант кримінальних проваджень про держзраду, підтримку окупантів та "розпилювання" флоту Українського Дунайського пароплавства.

Повноваження депутата склали згідно з нормами Закону України "Про статус депутатів місцевих рад" після того, як президент Володимир Зеленський позбавив його українського громадянства. Він втік із України після повномасштабного вторгнення. Нині перебуває у розшуку.

Віктор Баранський.Віктор Баранський. Фото: Віктор Баранський/facebook.com

Підписуйтесь на нас в Instagram, Facebook і Viber, щоб швидше дізнаватися про всі новини та читати наші ексклюзивні огляди.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах