Головна Новини Світ Канада І Канада туди ж: як Оттава вирішила ухилитися від санкцій проти РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

І Канада туди ж: як Оттава вирішила ухилитися від санкцій проти РФ

Уряд Канади дозволив Airbus використовувати титан із РФ у виробництві літаків, незважаючи на санкції

25 квітня 2024, 10:25 comments1288
Поділіться публікацією:

Канада надала європейському авіабудівному гіганту Airbus дозвіл на використання російського титану у виробництві літаків. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Reuters".

І Канада туди ж: як Оттава вирішила ухилитися від санкцій проти РФ

Канада. Фото: з відкритих джерел

Цей крок канадського уряду надає Airbus гнучкість на канадських заводах і, як очікують аналітики, розвіє занепокоєння щодо його основної діяльності, яка може постраждати через фактичну заборону на постачання до Канади літаків, виробництво яких значною мірою залежить від титану.

Раніше повідомлялося, що офіційна Оттава ввела санкції проти російської компанії "ВСМПО-Авісма", яка є найбільшим у світі виробником титану.

Станом на 2014 рік компанія виробляла понад 90% російського титану та експортувала свою продукцію до 50 країн, маючи загалом близько 450 замовників.

Нині це єдина у світі титанова компанія, яка здійснює повний цикл виробництва – від переробки сировини до випуску кінцевої продукції. У складі корпорації знаходяться два промислові майданчики — "ВСМПО" у місті Верхня Салда та "АВІСМА" у Березниках.

Читайте також на порталі "Коментарі" — незважаючи на санкційний тиск і зникнення російського ринку західних компаній, економіка країни-агресора продовжує зростати, повідомляє Business Insider з посиланням на оцінки Фонду Карнегі. А видання Financial Times пише про рекордний прибуток Ощадбанку РФ, який допомагає фінансувати війну проти України. Багато в чому виживати Росії допомагає Китай, який сам може потрапити під санкції за це. Чому санкції працюють так погано? Які фінансово-економічні важелі Захід ще не застосував щодо країни-агресора та її партнерів? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – ЗМІ дізналися, чи готові США до "ядерних" санкцій проти Китаю за допомогу РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини