У Дніпрі планують закрити Академію музики та музичне училище

У Дніпрі збираються закрити Академію музики та музичне училище. Освітньому закладу вже перестали виділяти фінансування.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Facebook-сторінку Микити Білякова.

Музична Академія Дніпра перебуває під загрозою закриття. Їй уже не надходить обласне фінансування. Без фінансування Академія не спроможна виплатити заробітну платню вчителям та стипендії студентам.

Її розташовано в елітному районі Дніпра, де наразі тривають активні забудови. Тож пан Біляков має підозри, що причина закриття – заплановані будівельні роботи на території закладу.

Музична Академія та музичне училище у Дніпрі під загрозою закриття

Щороку Академія приймає культурних діячів, музикантів та благодійників з усього світу – навіть під час повномасштабного вторгнення. Випускає кваліфікованих фахівців. В установі функціонує Центр запису і збереження фольклору.

“Прошу вашої допомоги і розголосу. У разі закриття Академії постраждають всі театри міста, адже там не буде притоку кадрів, та й культурний фонд Дніпра втратить вагомий центр”, – наголошує Дмитро.

У Дніпрі планують закрити Академію музики та музичне училище - рис. 1

25 квітня о 13:30 в Академії відбудуться збори, де порушать питання закриття. Всіх небайдужих запрошують доєднатися.

Журналісти Відкритого звернулися до керівництва закладу стосовно уточнення інформації.

Нагадаємо, уряд ухвалив рішення про приєднання Придніпровської державної академії фізичної культури і спорту до Українського державного університету науки і технологій у Дніпрі.

Підписуйтеся на наш Телеграм-канал і сторінку Відкритого в Фейсбук, щоб першими дізнаватися про найважливіші події Дніпра.

Теги: ,