Британець створив незвичайний мотоцикл, який може їздити в будь-якому напрямку (відео)

Британський інженер і ютуб-блогер Джеймс Брутон розробив незвичайний електричний мотоцикл під назвою “Screw Bike” (дослівно – “Вінто-байк”). Цей самобалансуючий апарат здатний рухатися вперед, назад, убік і навіть обертатися на місці.

Секрет техніки полягає у використанні чотирьох всеспрямованих коліс Меканум (Mecanum wheels), також відомих як “Колеса Ілона” або “Шведські колеса”. На відміну від звичайних коліс, колеса Меканум складаються з безлічі роликів, розташованих під кутом. Поєднуючи обертання колеса з обертанням роликів, можна змусити машину рухатися в будь-якому напрямку, зокрема – по діагоналі.

Брутон виготовив колеса діаметром 360 мм на 3D-принтері, оскільки відповідних варіантів на ринку не знайшлося. Колеса кріпляться поперек рами і приводяться в рух електродвигунами за допомогою зубчастих ременів.

Управляється “Screw Bike” за допомогою керма, схожого на сегвейне. Нахили керма керують напрямком, а поворотна ручка газу дає змогу їхати вперед. Окремий перемикач вмикає задній хід, а ще один джойстик відповідає за обертання на місці.

За словами Брутона, керувати байком напрочуд легко. Він з успіхом випробував його спочатку в приміщенні, а потім на парковці.

Попри те, що “Screw Bike” навряд чи стане масовим транспортом через відсутність підвіски і невисоку швидкість, він демонструє вражаючі інженерні можливості і має дуже веселий вигляд засобу пересування.

Брутон відкрив безоплатний доступ до креслень і коду керування байком, тож будь-хто охочий може спробувати зібрати собі власний “Вінто-байк”.

Джерело igate

Ви читаєте незалежне україномовне видання "SUNDRIES". Ми не належимо ні олігархам, ні депутатам. Отож ми потребуємо Вашої підтримки для розвитку та збереження незалежності. Підтримайте нас!

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете. Прийняти Читати більше