Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Росії заявили про "перші очні переговори": в Україні відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

В Росії заявили про "перші очні переговори": в Україні відреагували

Український уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець спростував заяви Марії Львової-Бєлової про прямі переговори з Росією щодо обміну дітей.

25 квітня 2024, 10:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Уповноважена РФ з прав дітей Марія Львова-Бєлова заявила, що Україна та Росія "здійснили перші очні переговори" щодо обміну дітей. На такі заяви представниці Росії відреагував український омбудсмен Дмитро Лубінець, який заперечив цю інформацію.

В Росії заявили про "перші очні переговори": в Україні відреагували

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець. Фото з відкритих джерел

Марія Львова-Бєлова на яку в Гаазі видано ордер на арешт заявила про обмін дітей між Україною та Росіє.

"Ми вперше в очному форматі здійснили переговори з українською стороною. В Україну мають поїхати 29 дітей, в Росію — 19", — сказала Бєлова, однак не пояснила, чому українські діти були захоплені росіянами.

На слова Марії Львової-Бєлової відреагував український уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець. Він спростував заяви російської уповноваженої з прав дітей щодо очних переговорів, та вказав, що переговори відбуваються за посередництва Катару та дипломатів з цієї країни.

"Жодних прямих перемовин з російською делегацією сьогодні не відбувалося", — пояснив Лубінець.

Нагадаємо, що Україна нарахувала понад 19 тис. дітей, які Росія незаконно викрала з території України ввід початку повномасштабного вторгнення. За понад два роки війни переговорів за посередництва інших країн, в Україну повернулось менш як 400 дітей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дмитро Лубінець розповів про цинічні кроки РФ, яка телефонує родичам українських військовополонених та стверджує, що Україна нібито не хоче здійснити обмін.

Також "Коментарі" писали про те, що уповноважений ВР з прав людини Лубінець прокоментував новий закон про мобілізацію в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини