Трасу Одеса-Рені може затопити: коментар Укргідрометцентру

В Одеській області оголосили І рівень небезпечності

Гідрометцентр Чорного та Азовського морів повідомляє про високий ризик підтоплення автодороги М-15 Одеса-Рені. Це пов’язано із підвищенням рівня води у річці Дністер. Про це повідомляє Служба відновлення та розвитку інфраструктури в Одеській області.

Очікуються значні підвищення рівнів води на 20-70 см вище нинішнього стану. Крім того, можливі підтоплення сільськогосподарських угідь у декількох селах, розташованих поруч з водними акваторіями.

24-25 квітня у пониззі Дністра та на його рукаві Турунчук в Одеському районі Одеської області, внаслідок добігання паводкової хвилі з зарубіжної ділянки, очікується подальше підвищення рівнів води на 0,2-0,7 м над поточними рівнями з затопленням заплавних територій, можливим початковим затопленням сільськогосподарських угідь ряду прирічкових населених пунктів (І рівень небезпеки - жовтий), – йдеться в повідомленні Укргідрометцентру. 

Служба відновлення та розвитку інфраструктури Одеської області вже організувала постійний моніторинг ситуації для оперативного реагування на можливі наслідки підвищення рівнів води.

Нагадаємо, в Одеській області буде мінлива хмарність. Вночі та вранці слід очікувати туман. Синоптики прогнозують потепління, крім того, опади мають вже завершитись. Протягом дня в регіоні буде температура повітря прогріється до +18 градусів. Пориви вітру будуть до 10 м/с. Детальний прогноз погоди – читайте в матеріалі



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися