Головна Новини Світ Великобританія Що змінить ситуацію на фронті: командувач армії Британії зробив заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Що змінить ситуацію на фронті: командувач армії Британії зробив заяву

Командувач армією Британії впевнений, що Україна посилить удари по Росії на тлі похмурої картини війни

25 квітня 2024, 11:00
Поділіться публікацією:

Під час майже шестимісячної перерви у фінансуванні Києва США російські війська продовжували завдавати ударів по Україні з важкої артилерії, ракет та безпілотників, досягаючи при цьому деяких обмежених територіальних досягнень. Щоб перехопити ініціативу, українське командування просило Захід надати більше далекобійної високотехнологічної зброї. І ось нарешті Вашингтон погодився надати ATACMS, таємно відправивши партію на початку цього місяця. Отже ситуація на полі бою може змінитися. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку в інтерв'ю Financial Times висловив начальник штабу оборони, командувач збройних сил Великобританії адмірал Тоні Радакін.

Що змінить ситуацію на фронті: командувач армії Британії зробив заяву

Адмірал Тоні Радакін. Фото: із відкритих джерел

"Я вірю, що це змінить ситуацію", – заявив адмірал.

Незважаючи на те, що президент США Джо Байден все ж таки наказав своїй команді в Білому домі забезпечити, щоб ATACMS використовували тільки на території України, Радакін підтримує українські атаки та диверсії у Росії.

Адмірал заявив, що довгострокові контракти на постачання дозволили Міністерству оборони Великобританії глибоко розібратися у власних арсеналах і передати Києву більше можливостей, включаючи понад 1600 ударних ракет і ракет ППО, а також ще один транш Storm Shadow великої дальності.

Після місяців невизначеності щодо стратегії Заходу в Україні Радакін з оптимізмом коментував тенденцію до НАТО більше витрачати на оборону. Україна також вважає, що останній раунд підтримки значною мірою допоможе стабілізувати становище, що погіршується.

Читайте також на порталі "Коментарі" – до чого приведуть нові постачання озброєння від США: на що тепер може розраховувати Україна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини