Головна Новини HI-tech телефони Обмеження доступу до Telegram для користувачів iPhone в Україні: вимога Apple
commentss НОВИНИ Всі новини

Обмеження доступу до Telegram для користувачів iPhone в Україні: вимога Apple

Apple вимагає від Telegram обмежити доступ до проросійських каналів в Україні

25 квітня 2024, 11:10
Поділіться публікацією:

Компанія Apple вимагає від адміністрації месенджера Telegram внести зміни, які обмежать доступ до проросійських телеграм-каналів для користувачів в Україні. За інформацією від засновника Telegram, Павла Дурова, ці заходи торкнуться виключно користувачів iPhone з українськими SIM-картами, у той час як канали залишаться доступними через веб-версію месенджера і на пристроях з операційною системою Android.

Обмеження доступу до Telegram для користувачів iPhone в Україні: вимога Apple

Обмеження доступу до Telegram для користувачів iPhone в Україні

Дуров уточнив, що отримує офіційні запити від Apple, які попереджають про можливі зміни в роботі програми на території України. У своїй заяві Дуров підкреслив, що для збереження доступності сервісу для всіх користувачів Telegram змушений брати до уваги вимоги магазинів додатків, таких як App Store.

“Ми отримуємо офіційні листи від Apple, у яких вказується, що певні зміни тут можуть бути неминучими, принаймні, для користувачів, що заходять у Telegram на iPhone з українських SIM-карток. Як я пояснив у своєму інтерв'ю, щоб залишатися доступним для своїх користувачів, Telegram повинен враховувати запити, що надходять із магазинів додатків – написав творець месенджера у своєму каналі.

Також стало відомо, що у разі ігнорування цих вимог Telegram може зіткнутися з загрозою видалення з App Store, що може значно позначитися на доступності сервісу. Засновник Telegram висловив свою позицію, заявивши, що особисто він проти обмеження доступу до будь-яких каналів, але має враховувати зовнішні обставини.

Крім того, Дуров зазначив, що Telegram активно бореться з розповсюдженням контенту, який може бути використаний для координації військових дій або насильства, у тому числі шляхом блокування облікових записів та ботів, які публікують чутливі дані або координати для можливих ударів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини