Головна Новини Світ Польща У Польщі порахували зарплату українців
commentss НОВИНИ Всі новини

У Польщі порахували зарплату українців

Стала відома зарплата українців, які працюють у Польщі. Вона в кілька разів вища ніж зарплата українських робітників в Україні.

25 квітня 2024, 11:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Близько 90% українців у Польщі заробляють менш як 5 тис. злотих. Крім того, українці також намагаються відкласти більшу частину зароблених грошей. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на дослідження Personnel Service, яке підготувало "Польський барометр ринку праці".

У Польщі порахували зарплату українців

Зарплата українців у Польщі. Фото з відкритих джерел

Станом на березень 2024 року у Польщі зареєстровано 762,2 тис. українських працівників, що на 3% більше ніж минулого року. Дослідження Personnel Service проаналізувало польський ринок праці та звернуло увагу на українців, які працюють в країні. Виявилось, що 22% українців отримують мінімальну зарплату в Польщі – 3,2 тис. злотих (31,5 тис. гривень).

Приблизно кожен третій працюючий українець заробляє в межах 3,2-4 тис. злотих (31,5-39 тис. гривень), а ще 30% отримують від 4 до 5 тис. злотих (39-49 тис. гривень) щомісячно. Ще 7% українців отримують зарплати 5-6 тис. злотих (49-58 тис. гривень), і лише 4% мають щомісячний дохід понад 6 тис. злотих.

Як вказує дослідження "Польського барометру ринку праці" українців спокушає висока зарплата в Польщі. В Україні мінімальна зарплата становить 725 злотих (7,1 тис. гривень), тоді як в Польщі українські робітники можуть розраховувати на мінімальну оплату в чотири рази більшу — 3,2 тис. злотих (31,5 тис. гривень). На користь вибору роботи в Польщі також йде географічна близькість і низький мовний бар'єр. Крім того, польські роботодавці позитивно ставляться до українських робітників.

"Якби роботодавців запитали, кого б вони найбільше хотіли взяти на роботу, то на першому місці були б поляки, а на другому – українці. У випадку українців підприємці цінують насамперед низький мовний бар’єр, культурну близькість та швидку адаптацію", — вказують автори дослідження.

Крім того, дослідження Personnel Service виявило, що українські робітники більшу частину грошей з зарплати в Польщі відкладають. 48% працівників з України живуть на суму, що не перевищує 500 злотих на місяць, ще 29% витрачають на своє утримання від 500 до 1 тис. злотих, а 14% забезпечують себе сумою витрат на рівні 1-2 тис. злотих. Лише 4% українців витрачають у Польщі понад 2 тис. злотих.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що польські фермери критикують закон про мобілізацію в Україні, який створив дефіцит на ринку праці в Польщі серед українських робітників.

Також "Коментарі" писали про те, що у Польщі змінилось ставлення до працівників з України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Михайло

25 квітня 2024, 10:37

Чому мінімалка в Польщі вказана без податків, а українська з?


Новини